Kayseri kökenli iş adamının iki fabrikasında grev başladı, üretime ara verildi!

Birleşik Metal-İş Sendikası'nın grev kararını uygulamaya koymasıyla Düzce ve Mersin'deki fabrikalarda üretime ara verildiği açıklandı... Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri kökenli iş adamının iki fabrikasında grev başladı, üretime ara verildi!

Kayseri kökenli iş adamı Ahmet Kamil Erciyas'ın Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da "ERCB" koduyla işlem gören şirketi Erciyas Boru Sanayi Ticaret A.Ş., Birleşik Metal-İş Sendikası'nın grev kararını uygulamaya koyması sonucu üretime ara verildiğini duyurdu.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde taraflar arasında uzlaşma sağlanamadığı ve sendikanın grev kararı aldığı belirtildi. Şirket, grev kararının uygulanmaya başlanmasıyla birlikte fabrikalarda üretime ara verildiğini ve ilgili mevzuat gereği belirli personelin çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Kayseri kökenli iş adamının iki fabrikasında grev başladı, üretime ara verildi!

Erciyas Boru Sanayi Ticaret A.Ş. yetkilileri, küresel rekabet ve sektör gerçeklerini dikkate alarak uzlaşma zemini aradıklarını ancak şimdilik sonuç alınamadığını ifade etti. Grev kararının uygulanmaya başlanmasına kadar üretimin durdurulacağı vurgulandı.

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklamaya göre, D-100 Karayolu Üzeri Kirazlı Köyü Mevkii Merkez/DÜZCE ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Rüştü Kazım Yücelen Cad. Akdeniz/MERSİN adreslerinde bulunan fabrikalarda grev kararının uygulandığı belirtildi.

Şirketin KAP üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklama; "Şirketimiz Erciyas Çelik Boru Sanayi A.Ş. ve Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde, Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından uygulama tarihi 31 Ocak 2024 olmak üzere grev kararı alındığı 17.01.2024 tarihli KAP açıklamamızda bildirilmiştir.

Yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde Şirketimiz, küresel rekabet, ülke ve sektör gerçekleri çerçevesinde iyi niyetli bir şekilde anlaşma zemini aramış ancak Şirketimizin uzlaşma ve ortak bir noktaya gelme çabaları şimdilik sonuçsuz kalmıştır.

Bugün itibari ile D-100 Karayolu Üzeri Kirazlı Köyü Mevkii Merkez/DÜZCE ve Mersin Tarsus Organize San. Bölgesi Rüştü Kazım Yücelen Cad. Akdeniz/MERSİN adreslerinde bulunan fabrikalarımızda ilan ve tebliğ edilen grev kararı uygulanmaya başlanmıştır.

Grev kararının icra edilmeye başlanması ile eş anlı olarak, Şirketimizin yukarıda belirtilen adreslerinde aksi karar alınıncaya kadar imalata ara verilmiştir.

İlgili mevzuat gereği görevlendirilen personel çalışmaya devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Şirketin KAP üzerinden yaptığı açıklama için TIKLAYINIZ

Kayseri kökenli iş adamının iki fabrikasında grev başladı, üretime ara verildi!