Kayseri kalesinde düzenlendi...

Kayseri'de 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında yöresel lezzetlerin tanıtımı yapıldı. Etkinliğe Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de katıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri kalesinde düzenlendi...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Kalesi'nde düzenlenen programda konuşan Vali Gökmen Çiçek, kentin her anlamda turizm şehri olduğunu anlattı.
Erciyes Kayak Merkezi'nin yanı sıra inanç kültürü, tarihi ve vadileri ile Kayseri'nin turizmden hak ettiği payı alacağını vurgulayan Çiçek, "Buna yürekten inanıyorum. Almak zorunda, buna mecburuz. Bir bölgeyi en hızlı ayağa kaldıranın turizm olduğuna inanıyorsak ve bölgemizde büyük bir atak varsa biz bu atakta başrol oynamak zorundayız ve oynayacağız." diye konuştu.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da kentin gastronomide iddialı olduğunu, bu yönde belediye olarak çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ise yabancı turistlerden elde edilen gelirin yaklaşık 5'te birinin gastronomi kaynaklı olduğunu aktardı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da 6 bin yıllık tarihe sahip Kültepe'den çıkarılan tabletlerden Kayseri'nin mutfağıyla ilgili bilgiler edinebildiğini, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde kentin adıyla özdeşleşmiş kurutulmuş et olarak adlandırılan pastırmadan ve sucuktan övgüyle söz edildiğini dile getirdi.
Konuşmaların ardından katılımcılar, kentte kurulan kadın kooperatiflerinin stantlarını gezdi, yiyecekleri tattı.
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin açtığı stantlarda baklava, yağlama, kedi bacağı, nevzine, mantı gibi yöresel lezzetler tanıtıldı, kadınlar gözleme yaptı.

Kayseri kalesinde düzenlendi...Kayseri kalesinde düzenlendi...