Kayseri'den görünecek mi?

Türkiye'de Google üzerinde trend olarak en çok araştırılan konulardan biri olarak gündeme gelen 'Halkalı Güneş Tutulması'nı merak eden Kayserili vatandaşlar da araştırdı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri'den görünecek mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye'de Google üzerinde trend olan, en çok araştırılan konulardan biri olarak gündeme gelen 'Halkalı Güneş Tutulması'nı merak eden Kayserili vatandaşlar da araştırdı. Peki Halkalı Güneş Tutulması bugün saat kaçta? Türkiye'den gözlemlenebilecek mi? Detaylar haberimizde...

AA'nın haberine göre, ''Halkalı Güneş Tutulması Ay'ın yörüngesi içinde Dünya’dan en uzak noktada bulunduğu esnada gerçekleşecek tutulmanın ''ateş çemberi'' olarak isimlendirilmesi, Güneş'i tamamıyla kapatamamasıyla oluşan halkalı görünümden geliyor.''Kayseri'den görünecek mi?CNN TÜRK'ün haberine göre Halkalı Güneş Tutulması bu sene 14 Ekim (bugün) tarihinde gerçekleşecek ve ABD'de pasifik zaman dilimine göre 09.13'te başlayacak. Türkiye'de ise bu saat zaman farkından dolayı 16.13 saatine denk gelmektedir. 

NASA yetkilisi Kelly Korreck CNN'e yaptığı açıklamada, NASA'nın, tutulma günü yerel saatle 11.30'dan itibaren Albuquerque, New Mexico, Kirbyville, Texas ve White Sands, New Mexico'dan görüntüler canlı paylaşılacağı söyledi.

Güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi?

Dünyada merakla beklenen Güneş tutulması Türkiye'den gözlenemeyecek. Ekim ayı Güneş tutulması Oregon, Nevada, Utah, New Mexico ve Texas eyaletlerinden izlenebilecek. NASA'ya göre, Halkalı Güneş tutulması Alaska da dahil olmak üzere ABD'nin 49 kıta eyaletinin tamamında görülebilecek.