Zam mı geliyor?

Filistin - İsrail savaşının şiddetlenmesiyle Brent petrol fiyatlarındaki yükseliş 'akaryakıt grubu ürünlerde yeni bir zam mı gelecek?' sorusunu akıllara getirdi… Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Zam mı geliyor?

94 dolardan düşüşe geçen Brent petrol geçtiğimiz hafta 83 dolara kadar gerilemiş ve akaryakıt fiyatlarında indirimler gelmişti. Brent petrol fiyatlarının Filistin – İsrail savaşıyla beraber yönünü tekrar yukarı çevirmesiyle 90 dolar üzerinde işlem görmeye başlaması “akaryakıt grubu ürünlerde yeni bir zam mı gelecek?” sorusunu akıllara getirdi.

Filistin – İsrail savasının şiddetinin artmasıyla ulusal basında da motorin fiyatlarına zam geleceği haberleri yansımaya başladı. Ulusal basının sektör temsilcilerine dayandırdığı haberlere göre, 16 Ekim Pazartesi gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 2 lira 23 kuruş zam geleceği belirtiliyor.
Fiyatlar ise rafineri uzaklıkları ve kâr marjlarına göre bayiler, iller ve ilçeler arasında farklılık gösterebiliyor.
Brent petrol nedir?
Kuzey Denizi'nden 1960 yıllarında çıkarılmaya başlanan bir ham petrol karışımıdır. Hafif, tatlı bir ham petrol çeşidi olarak kabul edilir. Ham petrol ise, yeryüzünden çıkarılan ve rafine edilerek petrol ürünlerine dönüştürülen doğal bir kaynaktır. Brent petrol ise fiyatı 84,89 Dolar’dan işlem görüyor.