Kayseri'deki yolsuzluk iddiasında yeni gelişme! O kurum kapanıyor
Özel eğitim alanındaki çalışmalarıyla dikkat çeken Metin Demircan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kayseri'deki özel bir eğitim kurumu ile öne çıkan iddialar ortaya atmıştı. Demircan'dan yeni bir açıklama geldi. Demircan, o eğitim kurumunun kapatıldığını söyledi. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz haberimizde.
Kayseri'de bir süre önce gündeme gelen yolsuzluk iddiasıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Özel eğitim alanındaki çalışmalarıyla bilinen Metin Demircan tarafından bir süre önce dikkat çeken iddialar gündeme getirilmişti. Demircan, kentte faaliyet gösteren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine yönelik ciddi usulsüzlük olduğu iddialarını kamuoyuna duyurmuştu. İddiaları gündeme taşıyan Demircan, yaptığı başvuruların ardından bakanlık tarafından başlatılan incelemelerin tamamlandığını ve önemli tespitlere ulaşıldığını söyledi.
O kurum kapatılıyor
Demircan, o kurum için kapatma kararı tebliğ edildiğini paylaştı. Demircan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yıllardır özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki vurgunu dile getirmiş ve Bakanlığa şikayetlerimi sunmuştum. Bakanlık incelemeleri neticesinde iddialarımın tamamı eksiksiz olarak doğrulanmış ve onaylanmıştır. Çınar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi başta olmak üzere; kapatma kararı tebliğ edildi, gün içinde kapatılmasını bekliyoruz. Diğer kurumların yazıları geldikçe aynı işlem onlara da uygulanacaktır.” dedi.
‘Ben görüyorum, yetkililer görmüyor mu?’
Kurumun kapatılmasının yeterli olmayacağını da sözlerine ekleyen Demircan, süreçlerde görev alan yetkililer ve personellerle ilgili de inceleme yapılması gerektiğini vurguladı. Demircan açıklamalarını şöyle sürdürdü;
“Meselenin en can alıcı noktası şudur: Nasıl oluyor da tüm imkansızlıklara rağmen ben tek başıma bunları görebiliyorum da, o kadar devlet imkanına rağmen yetkililer bunu göremiyor?
Sorumlulara ve kamuoyuna soruyorum: Devleti ve engelli yavrularımızı yıllarca soyan bu vicdansız hırsızların bu işi tek başına yapmadığı aşikardır. Başta Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere; yıllardır bu usulsüzlükleri görmezden gelen müfettişlere, sözde denetim yapıp hırsızlığa göz yuman yetkililere, bu yolsuzluğa ortak olan öğretmenlere işlem yapılacak mı?
Sadece işletmelerin kapatılması, devletin uğratıldığı zararın ve bunca yıllık ihmalin hesabını vermeye yeterli mi? Ben şahsi çabamla 4 ayda bu kadar delili ortaya koymuşken, yıllardır inceleme yapan müfettişler bunun hesabını verebilecek mi ya da hesabı sorulacak mı?
Herkes bilsin ki; emin olmadığım hiçbir konuda duyumlarla hareket etmem. Söylediğim her sözün arkasındayım ve somut delillerim var. Bu hırsızlar ve suç ortakları hak ettikleri cezayı alana kadar bu işin peşini bırakmayacağımı kamuoyu huzurunda açıklıyorum!”