Kayseri'deki yarım asırlık işletme kapanıyor! Özer'den sert tepki: Yazıklar olsun!

Kayseri'nin Develi ilçesinde faaliyet gösteren 51 yıllık işletme kapanıyor. Saray Halı'nın kapısına kilit vurduğu ifade edilirken, CHP Kayseri Milletvekili aday adayı ve aynı zamanda eski İl Başkanı Ümit Özer, bu duruma tepki gösterdi. Detaylar Kayseri haberinde.

Kayseri'deki yarım asırlık işletme kapanıyor! Özer'den sert tepki: Yazıklar olsun!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Saray Halı ileilgili dikkat çeken gelişme. 1972 yılında kurulan Saray Halı ve Saray Tarım İşletmelerinin, 31 Ocak itibariyle faaliyetini sonlandıracağı ifade edildi. Bu durum başta Develi olmak üzeri tepkileri de beraberinde getirdi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanı ve aynı zamanda Milletvekili aday adayı Ümit Özer, bu duruma tepki gösterdi. Özer, "Kurulduğu günden bu güne Kayseri 'ye, Develi'ye, bölgeye, çalışanlarına büyük katkı sağlayan, bir dönem Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Saray Halı'nın, 31 Ocak itibariyle kapanacağı belirtiliyor. Bu yönde çıkan haberler gerçekten çok üzücü" dedi.

AKP İLE KAYSERİ KAZANIMLARINI DA KAYBEDİYOR! YAZIKLAR OLSUN

"AKP ile Kayseri kaybetmeye, gerilemeye, eldeki kazanımlarını da bir bir yitirmeye devam ediyor. Yazıklar olsun" ifadelerini de kullanan Özer, "Hemşehrilerimiz bu adaletsizliğe, bu haksızlığa, bu tüketen, değerleri yok eden iktidar anlayışına, beceriksizliğe ilk seçimde dur diyecek. Kimse merak etmesin, umutsuzluğa kapılmasın. Halkın iktidarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Her fabrika bir kaledir" sözünden hareketle kapatılan, hiç edilen yerli ve milli fabrikalarımız, küllerinden yeniden doğacak, üretecek. Ülke kazanacak, şehir kazanacak, emek kazanacak, emekçiler kazanacak.Geliyor gelmekte olan" diye konuştu. 

SARAY HALI BİRÇOK ALANDA FAALİYET GÖSTERİYORDU

Diğer yandan Saray Halı, tekstil sektörü yanısıra 1998 yılından bugüne hayvancılık alanında da faaliyet gösteriyor. 40 bin büyükbaş hayvan  ve günlük 60 ton dolayına ulaşan süt üretimi ile gıda sektörünün önemli bir parçası haline gelmişti. Saray Halı,  2018 yılında da yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle konkordato talebinde bulunmuştu.
Yönetim Yönetim Kurulu Başkanlığını Necati Kurmel'in yaptığı işletme Develi başta olmak üzere bazı ilçelerde okul yapımları başta olmak üzere eğitime yönelik destekleri ile de dikkat çekiyordu. Develi'de 51 yıldan beri üretim faaliyetlerini sürdüren işletmenin, 50 ülkede 1000 bayii aracılığı ile dokuduğu el emeği göz nuru halılar, otellerden restoranlara, turistik mekanlardan kamu kurumlarına, camilerden evlere  kadar ulaşıyordu. 

SARAY HALI A.Ş.'YE YÖNELİK KURMEL GRUP'A AİT İNTERNET SİTESİNDE ŞU BİLGİLER YER ALIYOR

Başarı öyküsünün temeli 1972 yılında Kayseri Develi’de atılan Saray Halı, üretim kapasitesi, ürün çeşitliliği, ihracatı ve teknolojik üstünlükleriyle bugün makine halısı sektörünün en güçlü kuruluşlarından biridir. Saray Halı Üretim Tesisleri ; 500,000 m² açık alan ve 100,000 m² kapalı alana sahip, Boyama, İplik Dokuma, Apre – Konfeksiyon, Kalite Kontrol ve Teknik Destek birimleri ile sektörün en modern entegre fabrikasıdır. Sürekli gelişim ilkesiyle her geçen gün yenilenip, sektöründe lider konumunu sürdüren Saray Halı dünyanın bir çok ülkesine de ihracat yapmaktadır.