Kayseri'deki o madene baskın denetim mi?

Erzincan İliç'te meydana gelen maden kazasının ardından Kayseri Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ekiplerinin Develi'deki Öksüt Madenciliğe baskın yaptığı öne sürüldü. Baskın iddialarını Kayseri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Sibel Livdumlu yanıtladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Kayseri'deki o madene baskın denetim mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Erzincan İliç’te meydana gelen maden kazasının ardından gözler Kayseri’de faaliyet gösteren altın madenlerine çevrildi. Haber merkezimize ulaşan bir okuyucumuz, Kayseri Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ekiplerinin Öksüt Madenciliğe baskın denetim yaptığını belirtmesi üzerine konuyu Kayseri Çevre ve Şehircilik il Müdürü Sibel Livdumlu’ya sorduk.

Özsüt Madenciliğe basın denetim mi?

Her hangi bir baskın denetiminin söz konusu olmadığını ifade eden Livdumlu, “Kayseri Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü olarak maden sahalarını her hafta en az bir kez denetleriz. Bu da rutin bir denetim. Her hangi bir olumsuz durum söz konusu değil” dedi. 

İliç’te ne oldu?

Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat tarihinde Çöpler altın madeninde toprak kayması medayana gelmiş, 9 işçi toprak altında kalmıştı. Kazanın üzerinden 9 gün geçti. Toprak altında kalan 9 işçiyi arama faaliyetleri devam ediyor.