Kayseri'deki o firma konkordato ilan etti!

Finansal olarak sıkıntı çeken şirketlerin başvurduğu konkordato sürecine bir firma daha dahil oldu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma için mahkemeye başvurdu. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'deki o firma konkordato ilan etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ekonomik sıkıntılarla birlikte günlük hayatta konkordato sıkça duyulan kelimelerden biri oldu. Özellikle Pandemi sürecinde artan ve sıkça karşılaşılan bu durum, günümüzde de devam ediyor. Kayseri’de de firmalar konkordato başvuruları ile dikkat çekiyor.

Konkordato kararı ne anlama geliyor?

Yaşanan finansal sıkıntılarla birlikte borçlarını ödemekte zorlanan şirketlerin, alacaklılarıyla yaptığı mahkemece de onaylanan anlaşma olarak ifade edilen konkordato ile borçlar yapılandırılırken, aynı zamanda bu yolla da firmalara toparlanma imkanı sunuluyor.
Bu sürece Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir firma daha katıldı. Çetin Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne yönelik konkordato talebinde bulunuldu. Kayseri 1.Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı Çetin Boru Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkemede görülen davası ile ilgili ara kararı verdi.

3 ay süre ile geçici mühlet!

Buna göre Davacı Kayseri Ticaret Sicil Müdürlüğü'nün Çetin Boru Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında 11 Haziran 2024 tarih ve saat 16:40'den itibaren başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verdi.
Süreç içerisinde Konkordato komiserleri olarak Mali Müşavir Nuh Mehmet Çıklamısır, Hukukçu Burak Adıgüzel ve Makine Mühendisi Engin Kaplan görevlendirildi. Görevlendirmelerin 12 Haziran 2024 itibariyle yapıldığı ifade edildi.