Kayseri'deki Kızılay deposu ile ilgili şok iddia: Çadırlar ve yardım malzemeleri depolarda bekletiliyor!

Depremzedeler yardım beklerken, Kayseri'deki Kızılay deposunda çadır başta olmak üzere ihtiyaç malzemelerinin bekletildiği öne sürüldü.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'deki Kızılay deposu ile ilgili şok iddia: Çadırlar ve yardım malzemeleri depolarda bekletiliyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et


Kayseri’de Kızılay deposunda çadır başta olmak üzere ihtiyaç malzemelerinin bekletildiği öne sürüldü. CHP Milletvekili aday adayı ve aynı zamanda eski İl Başkanı Ümit Özer, bu konuda kendilerine yansıyan iddiaların olduğunu ifade ederek, Vali’yi göreve davet etti. Özer, “Vatandaş soğukta barınma için çadır beklerken, “çadır ticareti” ile bildiğimiz, kuruluş amacından çok uzaklaşan 'holdingleşen Kızılay' depolarında gerçekten iddia edildiği gibi çadır ve diğer ihtiyaç malzemeleri neden bekletiliyor? Buldukları her fırsatta siyaset ve ticaret yapmaktan, iktidara şirin görünmekten geri durmayan Kızılay yöneticileri, sizlere sesleniyorum; eğer bu iddialar doğruysa durum vahim, hele durumunuz çok daha vahim” diye konuştu.
ÇADIRLARLA İLGİLİ ŞOK İDDİA
İddiaları CHP’de Milletvekili aday adaylığı içinde görevinden ayrılan eski İl Başkanı Ümit Özer, gündeme taşıdı. Kızılay’a ait olduğu ifade edilen depo önünde açıklama yapan Özer, “Deprem bölgesinde felaketi yaşayan vatandaşlarımız yakınlarını kaybetmenin acısını yaşarken diğer yandan da çadır başta  olmak üzere ihtiyaçlarının karşılanmasını bekliyor. Depremzedeler, en ufak ihtiyaçları için bile kuyruklarda, soğuk havada sabah, akşam sıra beklerken, Kayseri'deki Kızılay 'a ait olduğu belirtilen depoda' çadır başta olmak üzere battaniye, su gibi yardım malzemelerinin uzun süredir bekletildiği' hatta ‘çadırların deprem bölgesinden getirilip, depoya koyulduğu’ yönünde bize yansıyan iddialar, yüreklerimizi dağladı” diye konuştu.
Kayseri'deki Kızılay deposu ile ilgili şok iddia: Çadırlar ve yardım malzemeleri depolarda bekletiliyor!
“BULDUKLARI HER FIRSATTA SİYASET VE TİCARET YAPMAKTAN GERİ DURMAYAN KIZILAY YÖNETİCİLERİ DURUM VAHİM!”
“Bize bu yönde vatandaşlardan gelen şikâyetler, iddialar üzerine konunun araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması için Kayseri Valisini göreve davet ediyoruz” diyen Özer, şunları söyledi: Gerçekten bu iddialar doğru mu? Vatandaş soğukta barınma için çadır beklerken, “çadır ticareti” ile bildiğimiz, kuruluş amacından çok uzaklaşan 'holdingleşen Kızılay' depolarında gerçekten iddia edildiği gibi çadır ve diğer ihtiyaç malzemeleri neden bekletiliyor? Yoksa bekletildiği iddia edilen bu çadırlar için de ticaret yapılacak alıcı mı bekleniyor? Buldukları her fırsatta siyaset ve ticaret yapmaktan, iktidara şirin görünmekten geri durmayan Kızılay yöneticileri, sizlere sesleniyorum; Eğer bu iddialar doğruysa durum vahim, hele durumunuz çok daha vahim!
İHTİYAÇ MALZEMELERİ DEPODA MI SAKLANIYOR?
Diğer yandan depremin vurduğu Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde olan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da iddialarla ilgili olarak, "İnsanlar deprem bölgesinde çadır beklerken, Kızılay Kayseri Şubesi, deprem bölgesindeki çadır ve ihtiyaç malzemelerini Kayseri'ye getirip bir depoda mı saklıyor? İnsanın kanını donduran bu iddianın doğru olmamasını diliyorum. Konunun takipçisi olacağız" dedi.
"DAHA DA VAHİMİ..."
İnsanların hala bölgede çadır beklediğini dile getiren Arık, "Kızılay Kayseri Şube Başkanı bir depoda çadır, giysi ve gıda sakladığı iddiası var. Daha da vahimi bunların deprem bölgesi Malatya'dan, Kayseri'ye görütüldüğü. Buradan Pazarcık'tan soruyorum; bu iddialar doğruyda vicdansızlıktır, ayıptır günahtır. Bu sorularıma yetkililerden yanıt beklkiyorum" ifadelerini kullandı. 
Kayseri'deki Kızılay deposu ile ilgili şok iddia: Çadırlar ve yardım malzemeleri depolarda bekletiliyor!