Kayseri'deki bu kanyonu gördünüz mü?

Kayseri'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Avla Kanyonu'nu gördünüz mü? Bir doğa harikası olan kanyon ile ilgili detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Kayseri'deki bu kanyonu gördünüz mü?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri merkeze 82 km Yeşilhisar İlçesi’ne 10 km uzaklıktaki Soğanlı Mahallesi’nde bulunan bu doğa harikası kanyon ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.  Bölgede aynı yapıda tek olma özelliğini taşıyan Avla Kanyonu 9 km yakın uzunluğu ile turistlerin ilgisini çekiyor.

Kayseri'deki bu kanyonu gördünüz mü?
Kanyonun yer yer derinliği 20 metreleri bulması yazın en sıcak günlerinde bile ziyaretçilerine serin bir havada yürüyüş imkânı sunuyor. Kalkerli kayaların akarsular tarafından milyonlarca yıl derince aşındırmasıyla oluşan Avla Kanyonu’nun açıldığı vadi ise geçmişte insanların yaşaması içinde doğal bir sığınak görevi görmüş.  Üç saatten fazla süren kanyon gezisinde yer yer yürüyüş yolu 70 – 80 cm kadar düşüyor. Güneşin görülmediği kanyonun açıldığı vadide ziyaretçilerini eski yüzyıllardaki yaşama ait kiliseler ve güvercinlikler karşılıyor. 

Kayseri'deki bu kanyonu gördünüz mü?