Kayseri'deki 598 kaçak yapı için karar verildi! Tek tek yıkılacak
Kayseri'de kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve güvenli yaşam sağlamak için harekete geçildi. Toplam 598 kaçak yapının bulunduğu açıklanırken dev ihale yayınlandı.
Kayseri’de 598 kaçak yapı için yıkım kararı verildi. Kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için adım atılırken patlayıcı madde kullanmayacağı ve ihalenin detayları belli oldu.
Yahyalı’da dev adım
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde bulunan 598 kaçak yapının yıkılmasına karar verildi. Hem ilçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde yapılacak olan yıkımın detayları belirlenirken dev ihale için detaylar belirlendi.
Yahyalı Belediyesi ilanı yayınladı
Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda yer alan bilgilere göre yapılacak iş, “Kayseri Yahyalı ilçesinde belediye sınırları içerisinde bulunan kaçak yapılar ve ruhsat ve eklerine aykırı yapıların yıkımı ve hafriyat taşıma işi” olarak açıklandı. 598 farklı konumda yıkım işi gerçekleştirilirken, toplam 96 bin 943 metrekare olduğu belirlendi.
İhale detayları belli oldu
İhalenin, Yahyalı Belediyesi Meclis Salonu’nda 28 Eylül’de saat 10.30’da gerçekleştirileceği öğrenildi. Ekonomik olarak en uygun teklif kabul edileceği ihalenin ardından kazanan firma 145 günde yıkımı tamamlayacak.

