Kayseri'de yüzde 36 artmıştı! İşte nedeni…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), evlenme ve boşanma istatistiklerine göre, Kayseri'de boşanan çiftlerin sayısı yüzde 36 arttı! Peki boşanmalar neden arttı? Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Kayseri'de yüzde 36 artmıştı! İşte nedeni…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de geçen yıl ortaya çıkan verilere göre, boşanan çiftlerin sayısı yüzde 36 arttı!  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), evlenme ve boşanma istatistiklerine göre,  Türkiye’de önceki yıl boşanan çiftlerin sayısı yüzde 23,8 artarak 174 bin 085’a çıktı.  Bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı 2021 yılında binde 2,07 oldu.
Kayseri’de ise boşanan çiftlerin sayısı geçen yıl evlenen çiftlerin sayısı göre yüzde 36,0 artarak 10 bin 110'a çıktı.  Bin nüfus başına düşen boşanma sayısını ifade eden kaba boşanma hızı 2021 yılında binde 2,47 olarak gerçekleşmişti. 
Kayseri'de yüzde 36 artmıştı! İşte nedeni…
Peki boşanmalar son yıllarda  neden artıyor? 
Artan sosyo-ekonomik sıkıntılarla birlikte evliliklerde diğer sorunlar da giderek artıyor. 
Boşanma Avukatı Bilgehan Utku, “Genel boşanma sebepleri arasında geçimsizlik, şiddet, hakaret, fikir ayrılığı, güvensizlik veren davranışlar gibi gerekçeler öne çıkıyor. Özel boşanma davaları kategorisindeki sebeplerde ise aldatma yani zina, hayata kastetme, onur kırıcı eylemler, suç işleme ve evi terk etme gibi durumlar sayılabilir. Özel boşanma sebepleri daha anlaşılabilir ve daha somut bir gerekçeler olarak kabul edilebilir. Ancak bunlar aslında evliliği temelden sarsan durumlardır. Öte yandan etkisi bakımından daha nispi sebeplere sahip olan genel boşanmalar da evliliğin temelini bozan olayın varlığı kanıtlansa bile mahkemede boşanma kararı çıkmayabilir. Böyle bir durumda eşlerin tek çatı altında ortak bir hayat sürdüremeyeceğini net bir şekilde belirtmesi gerekiyor. Tüm bu gerekçelerin değerlendirilerek boşanma kararının verilmesi ya da verilmemesi ise hakimin takdirindedir” dedi.
Kayseri'de yüzde 36 artmıştı! İşte nedeni…
“Bir yıl dolmadan anlaşmalı boşanma davası açılamaz”
Diğer yandan anlaşmalı boşanma davasının açılabilmesi için evlenilen tarihin üstünden en az 1 yıl geçmiş olmalı. Aksi takdirde anlaşmalı boşanma davası açılamıyor. 
Kayseri'de yüzde 36 artmıştı! İşte nedeni…