Kayseri'de yarın ihale var! Belediye arsa satacak
Kayseri'nin o ilçesinde belediye arsa ve konut parseli satışı yapacak. İhale yarın Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.
Kayseri’de arsa ve konut parseli arayanlar dikkat belediye arsa satacak. Tomarza ilçesine bağlı Şıhbarak Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti belediyeye ait 4 adet arsa, Yeni Mahalle’de bulunan 4 adet konut parseli satışa çıkacak.
İhaleye yarın (28 Ocak Salı) saat 11.00’de Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılacak.
İhaleye ilişkin detaylar şöyle:
1- İhaleye katılan iştirakçiler 500,00 TL karşılığında İhale Şartnamesini mesai saatleri içerisinde Tomarza Belediyesi Mali İşler Müdürlüğünden almak zorundadır.
2- İhale Tomarza Belediyesi Encümeni huzurunda, 2886 sayılı kanunun 45. maddesine göre açık artırma usulü ile ihale edilecektir. İhalede pey artırımı 5.000,00 TL veya Katları şeklinde artırım yapılacaktır.
3- İsteklilerin ihaleye katılımında tanzim edilecek İhale Dosyasında aranacak belgeler şunlardır:
Gerçek Kişi olması halinde,
a) Geçici Teminat,
b) Nüfus cüzdanı sureti (Gerçek kişiler için)
c) Yerleşim Yeri Belgesi(Gerçek kişiler için)
d) Adli Sicil Kayıt Belgesi (Gerçek Kişiler İçin)
e) Geçici Teminat ve Güvence Bedeli Yatırıldığına Dair Banka Dekontu (Belediye Banka Hesabına Yatırılacaktır, son sayfada detaylı açıklama yapılmıştır)
f) Belediye Tahsilat servisinden Borcu yoktur yazısı
g) İhale Şartname Bedeli Yatırıldığına Dair Makbuz (Belediye Veznesine Yatırılacaktır) h) İstekli adına vekaleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekaletname,
Tüzel kişi olması halinde,
a) Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi) ve Kayıtlı olduğu Vergi Dairesi ve numarası,
b) İhale Şartname bedeli ile Geçici Teminat ve Güvence Bedeli yatırıldığına dair Makbuz veya Teminat Mektubu
c) İsteklinin ortak girişim olması halinde şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi
d) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren noter tasdikli imza beyannamesi veya imza sirküleri
İhale üzerinde kalan alıcı, toplam tutarı İhale Onaylandıktan 15 gün içerisinde belediye banka hesabına yatıracaktır.
İhale kararının kesinleşmesi sonrası ihale üzerinde kalmayan isteklilere yatırmış oldukları teminat ve güvence tutarları 15 iş günü içerisinde iade edilecektir.
İhale üzerinde kalan ve süresi içerisinde ihale tutarını ödemeyen isteklinin yatırmış olduğu teminat ve güvence bedeli tutarları gelir kaydedilecek ve 2886 sayılı kanun kapsamında kamu ihalelerinden yasaklı kılınacaktır.
Aşağıda belirtilen durumlarda olanlar ihalelere katılamayacaktır;
Ağır hapis cezasına çarptırılmış olanlar
Taksirli suçlar hariç, toplam bir yıl veya daha fazla hapis veya süresi ne olursa olsun ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar.
Terör eylemlerinden mahkûm olanlar.
Siyasi ve İdeolojik amaçlarla suç işlemekten mahkûm olanlar.
Basit ve nitelikli zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma gibi yüz kızartıcı suçlar ile kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından biriyle mahkûm olanlar.