Kayseri'de yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek

Kayseri, 1'inci Açık Hava Heykel Sempozyumuna ev sahipliği yapacak. Sempozyumun sponsoru da belli oldu. Peki, hangi ilçede ne zaman düzenlenecek? Farklı etkinlik, kimlerin iş birliği ile yapılacak, ana teması ne olacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de heykel sempozyumu yapılacak. Sempozyum Bünyan merkezli Turhan Anadolu Kültür ve Kalkınma (Anka) Vakfı ile Erciyes Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü iş birliğinde yapılacak. Sempozyum Anadolu’da, kültür sanat alanında çoğunlukla kurak kalmış bozkır kuşağında sanatı ve sanatın gündelik yaşamın içindeki varoluşunu desteklemek amacıyla yapılacak. „Kültür ve sanatın kırsal kalkınma ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğu inancını da vurgulamak amacıyla yapılacak olan sempozyuma farklı alanlarda çalışma ortaya koyan sanatçılar katılacak.
Kayseri'de heykel sempozyumu yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecekKayseri, "Daha güzel bir Bünyan mümkün" slogaıyla çalışmalarını yürüten Anka Vakfı’nın  1’inci Açık Hava Heykel Sempozyumuna ev sahipliği yapacak. Dikkat çeken sempozyuma Bünyan merkezli Turhan Anadolu Kültür ve Kalkınma (Anka) Vakfı ile Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Güzel Sanatlar Bölümü de destek verecek. 
Kayseri'de heykel sempozyumu yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek
DOĞADA YERLERINI ALACAK OLAN HEYKELLER HALKIN, IŞÇILERIN, ÇALIŞANLARIN, VAKIF PAYDAŞLARININ VE BÜNYANLILARIN GÜNDELIK HAYATINA DOKUNACAK
Sempozyumun amacı ise şu şekilde ifade edildi: Anadolu’da, kültür sanat alanında çoğunlukla kurak kalmış bozkır kuşağında sanatı ve sanatın gündelik yaşamın içindeki varoluşunu desteklemek; doğa ve tarımın insanla ve sanatla, bireyle ve yaratıcılıkla bağlantısını vurgulamak;  sanatçıları doğa, tarım, sürdürülebilir yaşam alanında düşünmeye teşvik etmek; sanat alanında yetenekli, yaratıcı ve çalışkan kişileri desteklemek; Anka Vakfı ortamında ve vakfın renklendirmeye çalıştığı Bünyan’da izleyicilerle sanatçıları bir araya getirmektir. Sempozyum aynı zamanda Anka Vakfı’nın temel ilkelerinden olan “kültür ve sanatın kırsal kalkınma ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğu” inancını vurgulama amacı gütmektedir. Sempozyum sonucunda vakıf tesislerinde doğada yerlerini alacak olan heykeller halkın, işçilerin, çalışanların, vakıf paydaşlarının ve Bünyanlıların gündelik hayatına dokunacaktır. Sempozyumun ana sponsoru vakıf paydaşlarından Bünsa Döküm Sanayi AŞ’in olacağı ifade edildi.
Kayseri'de heykel sempozyumu yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek
NE ZAMAN YAPILACAK?
Sempozyum Bünyan’daki Anka Vakfı ve Bünsa Döküm AŞ ortak tesislerinde belirlenen çalışma alanlarında, 25 Ağustos 2023 Cuma  ile 3 Eylül 2023 Pazar günleri arasında, 8 sanatçının katılımı ile gerçekleştirilecek. 
ANA MALZEME SANAYİ ATIĞI KULLANILACAK
Ana malzeme olarak sanayi atığı hurda metal kullanılacak, gerektiği  ve mümkün olduğu takdirde üretim malzemesi çelik sac, çelik çubuk vb. ile desteklenecek. Sanatçılar, doğal ortamda ilkel pişirme yöntemiyle üretilecek seramik malzemeyi de isteğe bağlı olarak kullanılabilecek.
Kayseri'de heykel sempozyumu yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek
SEMPOZYUMUN ANA TEMASI NE?
Sempozyumun teması “doğa, tarım, insan ve sanat” olacak.  Sanatçılar bu tema çerçevesinde, malzeme diline uygun, özgün eserler üretecek.
Eser boyutuyla ilgili bir kısıtlama yok, ancak doğada sergilenmeye uygun boyutlarda olması isteniyor.  Sempozyuma katılıp kendisine tanınan sürede özgün yapıtını üreten her sanatçıya, katılım ödeneği olarak 10.000 TL ödenecek.
Sempozyum kapsamında çalıştaylar, söyleşiler diğer bazı sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek. 
Kayseri'de heykel sempozyumu yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek
Sempozyum Organizasyon Komitesi de şu isimlerden oluşuyor:
Candan TURHAN (Anka Vakfı Başkanı) 
Nihâl ŞENGÜN (Erciyes Üniversitesi Rektörlük Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı)
Fazıl AKDAĞ (Mimar)
Sedat ÇAMLIKLI (Heykeltraş)
Maged Zaky HASSAN (Seramik Sanatçısı)
Ozan ÜNAL (Heykeltraş)
Mahmut KARATOPRAK (Ressam) 
Kayseri'de heykel sempozyumu yapılacak! Yapılan heykeller doğada sergilenecek