Kayseri'de trafikte huzuru bozanlara ceza yağmuru
Kayseri Emniyeti'nin bir haftalık trafik denetimlerinde yüzlerce sürücüye işlem uygulandı. İşte en çok ceza kesilen ihlaller ve detaylar.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, trafikte huzuru bozan, kamu zararı yaratan sürücülere bir haftada yüzlerce ceza kesti.
Trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde çok sayıda sürücüye çeşitli ihlallerden işlem yapıldı. Denetimlerde en fazla ceza uygulanan başlıklar arasında cep telefonu kullanımı, yüksek sesle müzik dinleme, kırmızı ışık ihlali ve sürücü belgesiz araç kullanımı yer aldı.
Yüzlerce sürücü ceza aldı
Kayseri Emniyeti 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında 270 araç/sürücüye cep telefonu kullanmaktan, 186 araç/sürücüye yüksek sesle müzik dinlemekten, 165 araç/sürücüye kırmızı ışık ihlalinden, 124 araç/sürücüye sürücü belgesiz araç kullanmaktan, 58 araç/sürücüye ehliyeti geri alındığı halde araç kullanmaktan, 47 araç/sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 43 araç/sürücüye ışık donanımı ihlalinden, 17 araç/sürücüye modifiyeli araç kullanmaktan, 9 araç/sürücüye abartı egzoz nedeniyle, 2’şer araç/sürücüye ise makas atma, drift yapma ve alkolmetreye üflememe ihlallerinden işlem uyguladı.
Denetimler kapsamında bazı araçlar trafikten men edilirken, kimi araç sürücülerinin ehliyetine el konuldu.
