Kayseri'de oldu! Çiftçiler tüfekle nöbet tutuyor...

Kayseri'de çiftçiler tarlalarının başında tüfekle nöbet tutuyor. Sel nedeniyle mağdur olan çiftçilerin başı bu kez de yaban domuzları ile dertte. Detaylar Kayseri haber bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de oldu! Çiftçiler tüfekle nöbet tutuyor...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de çiftçilerin başı yaban domuzlarıyla dertte. Tarlalara verilen zararın artması ile birlikte çiftçiler kara kara düşünüyor. Bazı çiftçilerin tarlalarını korumak için nöbet tuttuğu ifade edildi. Yaban domuzlarının ekili alanlara verdikleri zararlar nedeniyle yetkililere seslenen çiftçiler, bu yöndeki soruna çözüm bulunması çağrısı yaptı. 

Diğer yandan Pınarbaşı Avcılar Derneği de yaban domuzu sorunu nedeniyle çiftçilere seslendi. Dernek yönetimi tarlalarının başında tüfekle nöbet tutan çiftçilerin olduğunu belirterek, “İdari para cezası” konusunda uyardı. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda yaban domuzlarının ekili alanlara verdiği zarar da gözler önüne serildi. 

MAĞARA: YETKİLİLERE DURUMU BİLDİRDİK! ÇÖZÜM ARIYORUZ…
Av sezonunun 15 Ağustos’ta açılacağını dile getiren Pınarbaşı Avcılar Derneği Başkanı Kadir Mağara, bu sürece kadar çiftçilerin büyük mağduriyetler yaşadıklarına dikkat çekti. Mağara, “Bu konuda çözüm bulmak için yetkililerimizle görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle av sezonunun öne çekilmesi gibi taleplerimiz de oldu” diye konuştu.

ACILAR: TARLANIN YARISI SELDEN KALAN YARISI DA DOMUZLAR NEDENİYLE ZARAR GÖRDÜ! ÇİFTÇİ MAĞDUR
Dernek Yöneticilerinden Niyazi Acılar da yaban domuzları nedeniyle tarlalarında tüfekle nöbet tutan çiftçilerin sıkıntı yaşamamaları için çiftçi av ruhsatı almaları uyarısında bulundu. Mağara ayrıca “Pınarbaşı ilçemizde 10 dekarlık bir tarla düşünün. Bu tarlanın 5 dekarı sel nedeniyle, kalan 5 dekarı da yaban domuzları nedeniyle zarar gördü. Çiftçi büyük mağduriyet yaşıyor. Bazı çiftçilerimiz tüfekle tarlalarının başında nöbet tutuyor. Bu konuda da mağduriyet yaşamamaları için çiftçi av ruhsatı almaları gerekiyor” diye konuştu. 

DERNEKTEN ÇİFTÇİLERE AV RUHSATI UYARISI
Dernekten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Domuzlar Çiftçilerin Tarlalarına çok zarar vermeye başladı Tarlalarında Tüfeklerle nöbet tutan tüm çiftçilerimiz İdari Para cezası yazılmaması için (Ücretsiz) Çiftçi Av Ruhsatı alması gerekir. Gerekli Belgeler: 1. ÇKS Belgesi 2. Kimlik Fotokopisi 3. 2 adet resim 4. Kimlik fotokopisi 5. İkametgah