Kayseri'de öğrenci servisleri ne kadar zamlanacak! Bekelenen ücret listesi ortaya çıktı

Kayseri'de yeni eğitim öğretim dönemi öncesi velilerin merakla beklediği öğrenci servis ücretleri listesi belli oldu.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesi velileri yakından ilgilendiren öğrenci servis ücretleri için yeni tarife hazırlığı yapıldı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde görüşülecek komisyon raporuyla birlikte 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak servis ücretlerinin belirlenmesi bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin pazartesi günü gerçekleştireceği toplantıda, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı öğrenci servis ücretleri ile uygulama esaslarını içeren Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclis üyelerinin oyuna sunulacak.

Komisyon raporunun meclisten geçmesi halinde, belirlenen yeni servis ücretlerinin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanması bekleniyor.

Kayseri de öğrenci servisleri ne kadar zamlanacak! Liste ortaya çıktı

En düşük ücret 2 bin 900 TL olarak belirlendi

Hazırlanan tarifeye göre öğrenci servis ücretleri mesafelere göre düzenlendi. Buna göre;

0-5 kilometre arası aylık servis ücreti 2 bin 900 TL,
0-10 kilometre arası 3 bin 100 TL,
0-20 kilometre arası 3 bin 300 TL,
0-30 kilometre arası 3 bin 850 TL,
0-40 kilometre arası 4 bin 300 TL olarak belirlendi.

40 kilometrenin üzerindeki mesafelerde ise kilometre başına 61,50 TL ücret uygulanması öngörülüyor.

Peşin ödemeye yüzde 5 indirim

Yeni tarife kapsamında yıllık belirlenen servis ücretlerinin 9 eşit taksit halinde aylık olarak ödenmesi planlanıyor.

Yıllık peşin ödeme yapan velilere yüzde 5 indirim uygulanması, aynı servis işletmecisinden hizmet alan kardeşler için ise yüzde 5 kardeş indirimi yapılması öngörülüyor.

Şehit ve gazi çocuklarına indirim

Hazırlanan uygulama esaslarında sosyal destek kapsamında da düzenlemeler yer aldı.

Buna göre şehit ve gazi çocuklarına belirlenen servis ücretleri üzerinden yüzde 50 indirim uygulanması planlanıyor.

Tatil dönemleri ücretlendirmeye dahil edilmeyecek

Yeni düzenlemede yarıyıl tatili ve resmi tatil dönemleri için servis ücreti alınmaması öngörülüyor.

Tarifenin yalnızca eğitim öğretim günleri esas alınarak hazırlandığı, ara tatiller ve resmi tatillerin ücret hesabına dahil edilmediği belirtildi.

Ek ücret talep edilemeyecek

Hazırlanan tarifede belirtilen ücretlerin azami ücret olduğu, servis işletmecilerinin daha düşük ücret belirleyebileceği ifade edildi.

Ayrıca tarifeye KDV’nin dahil olduğu, velilerden belirlenen ücretlerin dışında herhangi bir ek ödeme talep edilemeyeceği kaydedildi.

Gözler pazartesi günkü Meclis toplantısında

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan öğrenci servis ücretleri raporu, pazartesi günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Raporun meclis üyelerinin onayından geçmesi durumunda, 2026-2027 eğitim öğretim yılında uygulanacak yeni servis ücret tarifesinin yürürlüğe girmesi bekleniyor.