Kayseri'de müteahhite toplu dava şoku!

Kayseri'de ev verme vaadiyle 'Nitelikli Dolandırıcılık' faaliyeti yürüttüğü öne sürülen sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Müşteki vekili görülen davaya ilişkin Kayseri Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de müteahhite toplu dava şoku!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de ev verme vaadiyle 'Nitelikli Dolandırıcılık' faaliyeti yürüttüğü öne sürülen sanıklar bugün hakim karşısına çıktı. Müşteki vekili görülen davaya ilişkin duruşma sonrası Kayseri Adliyesi önünde açıklamalarda bulundu. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle ileri bir tarihe ertelenen duruşma sonrası Müşteki D.F.Ç.'nin Avukatı Şükran Merve Doğan Kayseri Adliyesi önünde Kayseri Olay'a özel açıklamalarda bulundu.

Av. Doğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "İlk duruşma bugündü 3 sanığın ifadeleri alındı, müvekkilimiz de aynı şekilde mağduriyetini belli etti. İfadesini verdi. Biz de beyanlarımızı sunduk. Duruşma 12 Haziran’a ertelendi. Halihazırda diğer soruşturma dosyaları devam ediyor. İnşallah yakın zamanda onlar da iddianame aşamasına gelecek ve bu dosya ile birleşecek. Diğer mağdurlar da toplu bir suç duyurusunda bulunacaklar. Mağdur sayısı çok fazla hali hazırda inşaatın bitmemesi sebebiyle mağdur olanlar var birde az önceki dosyada olduğu gibi çakışan veya 2. 3. Kişilere satılan daireler nedeniyle mağdur olan birçok kişi var. Bunlar da toplu olarak suç duyurusunda bulunacaklar. İlerleyen süreçte zaten önümüzü daha net göreceğiz. Umudumuz bir an önce tutuklanıp cezalandırılmaları. Adalete güveniyoruz. Takdir tabi ki de sayın mahkemenindir. Sanıklar mahkemede sözleşmeyi haklı olarak feshettiklerini zaten müvekkilimin kısmi ödeme yaptığını geri kalanını tapu tesliminde ödeyeceklerini kabul ettiklerini 1. Ayda anlaştıklarını söylemişlerdir. Gerçeklere bakıldığında, tapu kayıtlarına bakıldığında 2023 yılının 1. Ayında sözleşme yapılmış olmasına rağmen aynı daire 2022 yılının 11. Ayında devirleri yapılmış olduğu ortaya çıktı. Yani bahsedilen tarihten çok daha önce devirlerinin yapıldığı görülmüştür. Bunu da mahkememize delilleriyle sunduk. Bununla beraber kendileri haklı olarak sözleşmeyi fesih ettiklerini öne sürdüler. Ancak bunların suçtan kaçmaya yönelik beyanlar olduğunu açık bir şekilde ifade ettik. Eğer haklı bir fesih yapılsaydı sonradan alınan 2500 TL hususunu sanıklara sorduk. Umarım sonuç bundan sonra daha da olumlu gelişir. Nitelikli dolandırıcılık faaliyetini işleyen bu sanıkların cezalandırılmalarını ümit ediyorum."