Kayseri'de müteahhit isyanı: Ne evimizi alabildik ne paramızı!

Kayseri'de ev verme vaadiyle dolandırıcılık faaliyeti yürüttüğü iddiasıyla yargılanan 3 sanık hakim karşısına çıktı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Kayseri'de müteahhit isyanı: Ne evimizi alabildik ne paramızı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de Tunçkaya Emlak İnşaat Taahhüt Otomotiv Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin yetkililerinin ev verme vaadiyle para alıp sonrasında tapu teslimi yapmadığı ve mağdurların yaptıkları ödemeleri de firmanın geri iade etmediği şikayetiyle 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla yargılanan, 3 şirket yetkilisi sanık bugün Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Duruşmada tutuksuz sanıklar; C.Ç., T.Ç., T.Ç., Müşteki; D.F.Ç. ve taraf vekilleri hazır bulundu. Şirketin yüzde 50 ortağı olan T.Ç. mahkemede yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Daireyi 900 bin TL’ye sattım. 500 bin TL ödeme aldım, 400 bin TL ödeme alamadım. Tapuyu teslim etmek için müşteki şahsı çağırdım. Kalan ödemeyi yapın tapuyu teslim edeyim dedim. Gelmediler yapmaları gereken ödemeyi de yapmadılar. Ben de evi bir başkasına sattım. Kalan 400 bin TL’yi ödeyin başka daire verelim dedim. Kabul etmediler. Zararı karşılamak istiyorum.”

Mahkemeye SEGBİS ile bağlanan Müşteki D.F.Ç., “Daire aldık, 500 bin TL ödeme yaptık. Kalan parayı tapu tesliminde verecektik. Paramız hazırdı. Bizi sürekli ertelediler. Tapu vermediler. 2 ay oyaladılar. Sanık T.Ç.’ye bir türlü ulaşamadık. Sürekli sana döneceğiz diyerek oyaladılar. Biz Konya’da evimizi sattık ödeme yapabilmek için oradaki evimizden de olduk. Buradaki evimizi de alamıyoruz. Evsiz kaldım, ailemin yanında yaşıyorum. Bana daire hazır gel al demediler. Bize sattıkları eve başkalarını yerleştirdiler. Başka daire verelim dediler sonra o verecekleri dairenin de 2 sefer el değiştirdiğini öğrendik. Hepsi ortak 3’ünden de şikayetçiyim. Diğer daire teklif edildikten sonra da 2500 TL doğalgaz parası istediler onu da verdik.” dedi.

Mahkeme heyeti dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksik hususların giderilmesi gerekçesiyle duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.