'Kayseri'de milletvekilliği yapmak kolay'

'Kayseri'de milletvekilliği yapmak kolay'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve şu anda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı  Şükrü Karatepe, yaptığı açıklamalarla gündeme damgasını vurdu.  Kayseri’de, Karatepe’nin yaptığı açıklamalar konuşuluyor.  Haber Türk televizyonunda katıldığı bir programda kendisinden sonra görev yapan Büyükşehir Belediye Başkanlarını yani eski başkan yeni Bakan Mehmet Özhaseki ile  mevcut Başkan Mustafa Çelik’in icraatlarını eleştiren Karatepe, “Bizim şehrimizin esas imajı o büyük bulvarlarıydı, bulvarların hepsini bozdular maalesef.”  dedi. Karatepe, aynı zamanda Kayseri Milletvekillerine de gönderme yaptı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile arasında geçen bir konuşmayı gündeme getiren Karatepe, “Kayseri’de, Milletvekilliği yapmak çok kolay. Halbuki Bingöl, Bitlis, Van milletvekili olduğunu düşün. Kuyruk oluyor insanlar.”  ifadelerini kullandı.

 Haber Türk’te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programında yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Şükrü Karatepe, programın başında Fatih Altaylı’nın, “Geçtiğimiz hafta Kayseri’deydim. Ama kendine özgü güzelliği vardı Kayseri’nin, şimdi onu değiştirmişler. Oysa Kayseri Türkiye’nin en güzel planlanmış şehriydi. Şimdi beğenmedim.” yönündeki açıklamaları üzerine dikkat çeken ve akıllarda soru işaretleri bırakan açıklamalar yapmıştı.

 “HÂLBUKİ BİZİM ŞEHRİMİZİN ESAS İMAJI O BÜYÜK BULVARLARIYDI, BOZDULAR”

Kendisinden sonra Başkanlık yapan Mehmet Özhaseki ve mevcut Başkan Mustafa Çelik’e yönelik de gönderme yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karatepe, “Kayseri ne yazık ki pek de büyük olmadığı halde büyük rolü oynadığı için bu hale geldi. O yapılan üst yapı, üste görülen yapıların hemen hemen hiç biri bana sorulsa, bana göre gereksiz. Plancılar diyorlar ki ana arterler şehrin omurgası gibidir ve bunlara dokunulmaz. Hâlbuki bizim şehrimizin esas imajı o büyük bulvarlarıydı. Şimdi bulvarların hepsini bozdular maalesef. Bizim plancımız oysa çok disiplin bir almandı. Bir alman planlamış.” ifadelerini kullanmıştı. İşte Karatepe’nin bu yöndeki sözleri Kayseri gündemine damgasını vurdu.

BAŞKANLARDAN SONRA MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERME!

Ancak Karatepe, aynı programda yine başkanların yanı sıra milletvekillerine yönelik de dikkat çeken açıklamalar yaptı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile arasında geçen bir konuşmaya atıfta bulunan Karatepe, “Kayseri’de Milletvekilliği yapmak kolay.  Çünkü piyasa gelişmiş ve herkes kendi işini kendisi yapıyor.” dedi.

 Karatepe, şunları söyledi: “Abdullah bey bir gün bana dedi ki, “Kayseri’de milletvekilliği kolay! Niye kolay?  Çünkü piyasa gelişmiştir. Herkes işini kendisi yapar. Halbuki Bingöl, Bitlis, Van milletvekili olduğunu düşün. Kuyruk oluyor insanlar.  Bu neyi gösteriyor toplum gelişmişse kendi kendini idare ediyorsa, sivil toplum gelişmişse, piyasa gelişmişse insanlar kuyruğa girmiyor. İnsanlar hür olsun kendi işlerini yapsın. Vali Kayseri’de gelen Vali ‘Hocam halk bize itibar etmiyor’ Halk sizi sever, ihtiyacınız varsa yardım da eder ama gelip kapınızda beklemez. Kayserili işini gelir, kendi yapar. Sizinle işi yok. Kayserili işini Ankara’da varsa kendi yapar. İşi varsa profesyonel firmaya parasını verir, yine yaptırır. Artık milletvekillerinin hasta derdi de yok. Çünkü her tarafta hastaneler yapıldı,  parası olsun olmasın tedavi ediliyor. Avrupa’da böyle değil. Hangi milletvekili tayin işleri ile uğraşıyor, iş takip ediyor. Artık bu anlayış, değişmeli. İşte böyle gelişir sistem.”

Haber: Cafer ZENGİN