Kayseri'de 'korunan alanların' listesi paylaşıldı!

Harita üzerinde paylaşılan görselde korunan alanlar, fotoğraflarıyla yer aldı. 

Kayseri'de 'korunan alanların' listesi paylaşıldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, kentteki korunan alanların listesini paylaştı. 
Harita üzerinde paylaşılan görselde korunan alanlar, fotoğraflarıyla yer aldı. 

İşte o alanlar, Tuzla Palas Sulak Alanı: Kayseri'ye yaklaşık 60 kilometre mesafede bulunan, Bünyan ve Sarıoğlan ilçeleri sınırında yer alan, haziran-ekim döneminde yağışların azalması ve buharlaşmanın artmasıyla alanı daralan Tuzla-Palas Gölü’nde, suyun çekildiği kısımlarda 10-15 santimetre kalınlığında tuz tabakası oluşuyor. 

Hürmetçi Sazlığı Sulak Alanı: Hürmetçi Sazlığı, kentin 13 km güney batısında ve Hürmetçi ile Karpuzsekisi mahallelerimiz sınırları içerisinde bulunmaktadır. Hürmetçi Sazlığı'nın  güneyinde Erciyes Dağı, güney batısında ise Sultan Sazlığı yer almaktadır. Hürmetçi Sazlığı sazlık, bataklık ve ıslak çayırlar gibi önemli sulak alan ekosistemlerinden oluşmaktadır.

Sultan Sazlığı Milli Parkı: Kayseri ili, Yeşilhisar, Develi ve Yahyalı ilçeleri arasında, ayrıca üç önemli turizm merkezinin ortasında yer almaktadır. Daha önce tabiatı koruma alanı iken, 2006 yılında milli parka dönüştürülmüştür. Toplam alanı 24.357 hektardır.

Aladağlar Milli Parkı: Toros sıradağlarının en yüksek zirvelerine sahip olan Aladağlar jeolojik olarak ülkemizin en ilginç yerlerinden biridir. Buzul Gölleri ve Kapuzbaşı Şelaleleri görülmeye değer yerlerdir. Milli parkın düşük rakımlı kesimlerinde kızılçam, karaçam ve göknar toplulukları bulunmaktadır.

Kapuzbaşı-Elif Şelalesi: Kayseri ilinin Yahyalı ilçesinin Kapuzbaşı köyünde yer almaktadır. Dağların içinden çıkan suların oluşturduğu takım şelaleleridir ve debileri yüksektir. Etrafında birçok tesis mevcuttur. Ulaşımı kolaydır. Asfalt yol şelalelerin yanına kadar gelmektedir. Elif Şelalesi Kapuzbaşı Takım Şelalelerinin 300m ilerisinde yer almaktadır.

Hacer Ormaları: Kayseri doğal güzellikleri arasında yer alan Hacer Ormanları, İç Anadolu Bölgesinin zengin oksijen deposu konumundadır. Dik yamaçlardan oluşan bir vadiyi saran, sık ağaçların yer aldığı Türkiye’nin en iyi post ormanıdır. Görsel zenginliğinin yanı sıra, yaban hayatı ile de turistlerin ve macera tutkunlarının merakını cezp etmektedir. 

Yedigöller: Kayseri’nin Yahyalı ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Türkiye’nin en güzel peyzaj alanlarından birisi olan Yedigöller çepeçevre onlarca zirvesiyle, dağ-buzul gölleriyle, yüksek dağ bitkileri, yaban hayatı, buzul ve buzul kayalıkları ile, Temmuz ayında eşsiz bir manzara ortaya koyar.

Derebağ Şelalesi Tabiat Parkı: Kayseri’nin Yahyalı İlçesi Derebağ mahallesinde bulunmakta olup Kayseri il merkezine 93 km Yahyalı ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Derebağ şelalesi yayvan akışlı kaynak çağlayanlardan biri olup 30 m yüksekliğindedir. İki mağara içinden çıkan temiz ve berrak kaynak suları daha sonra dar bir vadiden akarak Yahyalı’ ya ulaşır.