Kayseri'de kıyma çekme denetimi!

Kayseri'de Kurban Bayramı ile birlikte artan kıyma çekme konusunda dikkat çeken denetim. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri farklı bölgelerde kıyma çekimi yapanlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de kıyma çekme denetimi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı nedeniyle kıyma çekme işi sokağa taşındı. Yetkililer bu konuda vatandaşlardan özellikle kasap esnafını tercih etmeleri yönünde çağrı yaparken, sokaklara kurulan tezgahlarda da kıyma çekme, sucuk dolum işlemleri yapılıyor.

Kayseri'de kıyma çekme denetimi!

Kurban Bayramını fırsata çevirip, Halk sağlığını hiçe sayanlar var

Sokakta kurulu tezgahlarda sağlık ve hijyen kuralları konusunda uyaran yetkililer, bu durumun halk sağlığını tehlikeye atabileceği konusunda da uyarılar yapıyor. Kurban Bayramını kendilerince fırsata çevirmek isteyenlere yönelik işlem yapılıyor. 

Cezai işlem uygulanıyor

Diğer yandan sokak aralarında uygunsuz koşullarda et çekimi yapanlara yönelik de cezai işlem uygulanıyor. Bu konuda Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de denetim yaptı. Müdürlük yetkilileri, kurallara uyanları tebrik ederken, uygunsuz koşullarda et çekimi yapan ve halk sağlığını tehlikeye atan kişilere yönelik de cezai işlem uyguladı.

Kayseri'de kıyma çekme denetimi!

Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğünden açıklama

Denetimlerle ilgili olarak Kayseri Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Kurban Bayramında görevimizin başındayız' mesajı verildi. Müdürlük'ten yapılan açıklamada, 'Vatandaşlarımızın güvenilir gıdaya ulaşabilmeleri için Gıda Kontrolörlerimiz tam gün denetimlerine devam ediyor' denildi.

Kayseri'de kıyma çekme denetimi!