Kayseri'de kazananlar belli oldu

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğimde düzenlenen 'Çağın Ötesinde Bir Deha Mimar Sinan Resim Yarışması' sonuçlandı. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de kazananlar belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mimar Sinan’ı anma etkinlikleri kapsamında "Çağın Ötesinde Bir Deha Mimar Sinan Resim Yarışması” düzenlendi. Yarışmaya 36 il, 66 ilçeden toplam 220 eser katıldı.

Kayseri'de kazananlar belli oldu

Yapılan değerlendirmelerin ardından sonuçlar açıklandı. Yarışmada birinci Gülben Vural, ikinci Semanur manav ve üçüncü Eylül Malit oldu. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yarışmayı kazanan eserlerin görselleri de paylaşıldı. Ayrıca yarışmaya katılanlara teşekkür edildi. 

Kayseri'de kazananlar belli oldu

Mimar Sinan kimdir?

Kayseri'nin Ağırnas köyünde doğan Sinan, Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak İstanbul'a getirildi. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yeniçeri olan Sinan, Kara Buğdan seferinde Prut nehri üzerine 13 günde kurduğu köprü ile Kanuni Sultan Süleyman'ın takdirini kazandı ve daha sonra başmimarlığa yükseldi.

Kayseri'de kazananlar belli oldu

Dünyada 82 cami, 52 mescit, 55 medrese, 7 darülkurra, 20 türbe, 17 imaret, 3 darüşşifa, 6 su yolu, 10 köprü, 20 kervansaray, 36 saray, 8 mahzen ve 48 de hamam olmak üzere 364 eserde imzası bulunan Mimar Sinan, 9 Nisan 1588'de 98 yaşında İstanbul'da vefat etti.