Kayseri'de herkes buraya gidecek

Kayseri Olay Gazetesi Haber Merkezi olarak, Kayseri'de gezilecek görülecek yerleri sizler için derlemeye devam ediyoruz. Kayseri turizmine yepyeni bir nokta daha kazandırılıyor. Turistlerin yeni gözdesi olmaya aday olan bu nokta kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kayseri'de herkes buraya gidecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Doğal güzellikleri, mimarisi, tarihi ve kültürel yapısı ile Kayseri adından sıkça söz ettiriyor. İçinde bulundurduğu güzellikler Kayseri yerli ve yabancı turistlere adeta görsel şölen sunuyor. Kış turizminin öncüsü Erciyes Dağı, şelaleleri, vadileri, gölleri, eski ve daha birçok nokta misafirlerini ağırlıyor. Kayseri’nin sayısız güzelliklerine bir yenisi daha eklendi. Bünyan Kayabaşı Cam Seyir Terası…

Bünyan'ı buradan seyredecekler

BÜNYAN’IN TARİHİ 
Bünyan yöresinde yerleşimin M. Ö. 4.000 – 1.200 yıllarında Etilere kadar dayandığı ilçeye bağlı mahallelerdeki mevcut mağara ve kalıntılardan anlaşılmaktadır. Tarih boyunca bölge hangi kültür ve medeniyetin hakimiyeti altına girmişse Bünyan da o kültür ve medeniyetin etkisi altında kalmıştır. Bünyan’da kimliğini koruyan tarihi eserler genellikle Selçuklular dönemine aittir. Sultanhanı ve Karatay mahallelerindeki kervansaraylar önemli yerlerinden birisi. 
Bünyan, Arapça ’da “bina, yapı’’ anlamına gelmektedir. 1908 yılında Hamit kelimesi kaldırılarak ismi Bünyan olarak değişmiştir ve 1914 yılında mülki olarak Sivas ilinden ayrılıp Kayseri’ ye bağlanmıştır.

Bünyan'ı buradan seyredecekler

BÜNYAN’IN TURİSTLİK YERLERİ
İlçede bulunan tarihi ve turistik yerler içerisinde en dikkat çekenleri, Selçuklu Sultanı I.Alaeddin Keykubat zamanında 1232-1236 tarihleri arasında yaptırılan Sultanhanı kervansarayı, Selçuklu Vezirlerinden Celalettin Karatay zamanında 1240 tarihinde yaptırılan Selçuklulardan kalma Karatay kervansarayı ve H.734 (M.1333) yılında İlhanlı valilerinden Tac-ı Kızıl oğlu Emir Zahireddin Mahmud tarafından yaptırılan ilçe merkezindeki Ulu Cami(Cami Kebir)’dir.

Bünyan'ı buradan seyredecekler

KAYABAŞI CAM SEYİR TERASI
Bünyan’ın tarihini ve eşsiz doğasını öne çıkaracak projelere bir yenisi Kayabaşı Cam Seyir Terası ile ekleniyor. Gerçekleştirilen projelerle ilçe sınırları içerisinde bulunan tarihi 1200’lü yıllara dayanan Sultanhanı ve Karatayhan kervansarayları, tuz gölü ve M.Ö. 1200-4000 yılları arasında yerleşim yeri olduğu tahmin edilen Kayabaşı ve Gergeme (Doğanlar Vadisi) bölgelerinin seyredilebileceği Kayabaşı Cam Seyir Terası projesi eski Kral Yolu üzerinde bulunan Bünyan ilçesinin tarihine de ışık tutuyor.

Bünyan'ı buradan seyredecekler

Geçtiğimiz aylarda projelendirilerek yapımına başlanan ve tamamlanma aşamasına gelen, vatandaşlara Bünyan ilçesini zirveden izleme fırsatı sunacak. Henüz tam anlamıyla tamamlanmayan Kayabaşı Cam Seyir Terası halkın ve turistlerin yoğun ilgisi üzerine Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun’un talimatı üzerine ziyarete açıldı. Kayabaşı Cam Seyir Terası ilk günden itibaren günlük ortalama bin ziyaretçi ağırlıyor. Terası görmek için Güney Kore’den dahi turistler geliyor.

Bünyan'ı buradan seyredecekler

Cam Seyir Terası eşsiz şehir manzarası ve doğası ile yerli ve yabancı turistleri bekliyor. 

Bünyan'ı buradan seyredecekler