Kayseri'de hangi mahallenin 'tepesinden' fay hattı geçiyor?

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen'den İncesu açıklaması. 'Evet geçiyor. Hem de tepesinden' Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Kayseri'de hangi mahallenin 'tepesinden' fay hattı geçiyor?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Jeoloji Mühendisleri Odası eski Başkanı Adnan Evsen X adlı sosyal medya platformu üzerinden kullanıcıların fay hatlarına ilişkin sorularını yanıtlamaya devam ediyor. Evsen ilçelerin ve mahallelerin fay haritalarını paylaşarak vatandaşları bilgilendiriyor.

Bir kullanıcının İncesu ilçesi Şeyhşaban mahallesinin fay durumunu sorması üzerine Evsen İncesu ilçesi Şeyhşaban mahallesine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Evsen, 'Evet geçiyor. Hem de tepesinden.' dedi.

Kayseri'de hangi mahallenin 'tepesinden' fay hattı geçiyor?

Sosyal medya kullancısı Adnan Evsen'e yönelttiği soruda şu ifadeleri kullandı: "Hocam İncesu Şeyhşaban köyünden fay hattı geçiyor haberi olmuştu deprem dönemi, çöl gölündeki yarık dolayısıyla. Doğru mudur, köyün zemini nasıl acaba?"

Evsen ise kullanıcıya yanıt olarak İncesu ilçesi Şeyhşaban mahallesinin fay haritasını paylaştı ve 'Evet geçiyor. Hem de tepesinden' açıklamasında bulundu.