Kayseri'de gözler yarına çevrildi! Saat 12.00'de dağıtılacak
Kayseri'de vatandaşlar için yarın saat 12.00 çağrısı yapıldı. Belediye tarafından yapılan çağrı merak konusu oldu.
Kayseri’nin Tomarza ilçesinde yarın (1 Temmuz Çarşamba) için vatandaşlara çağrı yapıldı. İlçede ne yapılacağı merak konusu olurken, belediyeden açıklama yapıldı.
Hicri takvime göre, Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak biliniyor. Aşure Günü hem İslam aleminde hem de kültürel açıdan önem taşıyor. Bu özel günde pişirilen her aşure vatandaşlara ikram ediliyor. Kimi zaman bu aşureler evlerde kimi zaman ise kurumlarda ya belediyelerde pişirilerek vatandaşlarla buluşturuluyor.
Aşure nerede dağıtılacak?
Tomarza ilçesinde de birlik, beraberlik ve paylaşmanın simgesi olan aşure dağıtılacak. Belediye tarafından yarın saat 12.00’de İncili Çavuş Parkı’nda aşure dağıtımı gerçekleştirilecek. Aşure ikramına tüm vatandaşlar davet edildi.
