Kayseri'de domates fidesi ne zaman dağıtılacak? Gözler Başkan'a çevrildi
Kayseri'de her yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğu domates fidesi dağıtımının tarihi merak edildi. Domates fidesi dağıtımının önümüzdeki ay yapılması beklenirken gözler de Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'a çevrildi.
Kocasinan Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve vatandaşların da ilgi gösterdiği domates fidesi dağıtımının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen domates fidesi dağıtımına binlerce vatandaş akın ederken, sabahın erken saatlerinde metrelerce sıra olduğu da belirlenmişti.
Gözler Mayıs ayında
Kayseri’de Kocasinan Belediyesi’nin her yıl geleneksel hale getirdiği domates fidesi dağıtımı Mayıs ayında gerçekleştiriliyor. 3 farklı bölgede dağıtılan organik domates fidesinin tohumları da Kocasinan Belediyesi tarafından üretilirken, saat 8.30’da başlayan dağıtım için vatandaşlar sabahın erken saatlerinde sıraya giriyor.
3 farklı noktada binlerce dağıtılıyor
Önceki yıllarda oluşan talep ve yoğunluk nedeni ile Kocasinan ilçesinin 3 farklı noktasında domates fidesi dağıtımı gerçekleştirilmişti. Kocasinan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yol 550 bin domates fidesi, Kocasinan Belediyesi Hizmet Binası'nın karşısında bulunan Mimarsinan Parkı, Beyazşehir Mahallesi’ndeki Kırlangıç Parkı ve Ziyagökalp Mahallesi’nde yer alan Merkez Parkı olmak üzere 3 bölgede dağıtıldı.
Bu sene ne zaman dağıtılacak?
Kayseri’de Mayıs ayı yaklaşırken vatandaşlar da domates fidelerinin ne zaman dağıtılacağını merak ediyor. Domates fidesi dağıtım tarihi ile ilgili yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken kısa süre içine belirlenmesi bekleniyor.


