Kayseri'de depremde ağır hasar alan cami yeniden yapıldı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar görerek yıkılan Sarız ilçesi Yedioluk Mahallesi Camii'nin yeniden inşa edildiğini açıkladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat depremlerinin ardından kırsal mahallelerde yürüttüğü yeniden inşa ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Sarız ilçesi Yedioluk Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Memduh Büyükkılıç, yeniden inşa edilen camide incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükkılıç, kurumlar arası iş birliğiyle sürdürülen çalışmaların önemine dikkat çekti.

Kayseri'de depremde ağır hasar alan cami yeniden yapıldı

Büyükkılıç Yedioluk mahallesi’ni ziyaret etti

Kayseri Büykşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan ve kullanılamaz hale gelen Yedioluk Mahallesi Camii’nin yeniden inşa edilmesinin ardından Sarız ilçesine bağlı mahalleyi ziyaret etti.
Camide incelemelerde bulunan Büyükkılıç, depremden etkilenen konutlar ve camiyle ilgili gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Sürece katkı sunan kurumlara teşekkür eden Büyükkılıç, camide kalan eksikliklerin Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından giderileceğini ifade etti.

Büyükkılıç, yaptığı açıklamada, “Sarız’da Yedioluk mahallemizdeyiz. Sarız’ımızın bu şirin mahallesi, Kahramanmaraş depremi sürecinde etkilenmişti. Burada etkilenen evlerle, camimizle ilgili ağır hasar olduğu için gerekli çalışmalar yapıldı. Belediyemize teşekkür ediyorum. Kayseri Valiliğimize bağlı YİKOB kalan eksikleri tamamlayacak, valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri'de depremde ağır hasar alan cami yeniden yapıldı

‘Cemaatimize uygun bir ortam sağlandı’

Caminin yeniden inşa edilerek vatandaşların ibadetine uygun halde getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Büyükkılıç, İstiklal Marşı’nın dizelerine atıfta bulunarak camilerin toplumsal ve manevi önemine vurgu yaptı.

Büyükkılıç, “Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedî yurdumun üstünde inlemeli” ifadelerini kullanarak, “Cemaatimize uygun bir ortam sağlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Kayseri'de depremde ağır hasar alan cami yeniden yapıldı

Kırsal mahallelerin talepleri takip ediliyor

Kayseri genelinde kırsal mahallelere yönelik hizmetlerin devam ettiğini belirten Büyükkılıç, muhtarlarla gerçekleştirilen toplantılarda vatandaşların memnuniyetlerini ve yeni taleplerini dile getirdiğini kaydetti. Muhtarların mahallelerin ihtiyaçlarını ve beklentilerini doğrudan ilettiğini ifade eden Büyükkılıç, “Kadirşinas insanlar, muhtarlarımızla yaptığımız toplantıda gördük, yapılanları teşekkür ederek ifade ediyorlar, yeni talep beklentilerini ifade ediyorlar” dedi.

Büyükkılıç, kırsal mahallelerde yürütülen çalışmalara katkı sağlayan başta Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Fen İşleri Daire Başkanlığı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Muhtar Çetinkaya’dan Büyükşehir Belediyesine teşekkür

Yedioluk Mahalle Muhtarı Emin Çetinkaya da mahallede gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı Başkan Büyükkılıç’a ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür etti.

Belediye ekiplerinin kendilerini ailelerinden biri gibi karşıladığının belirten Çetinkaya, mahalleye sağlanan destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Büyükkılıç’a ziyaretinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi İşletmeler ve İştirakler Daire Başkanı Vedat Kılıç eşlik etti.