Özhaseki'den Elitaş'a! Orta Anadolu'nun kapanmaması için kimlerle görüşüldü?
Teksif Genel Başkanı Yavuz Canbaz, Kayseri'nin sanayi devinin kapanma süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Haziran ayından bu yana Orta Anadolu'nun kapanmaması için çalışmalarını yaptığını açıklayan Canbaz kimlerle görüştüğünü de duyurdu.
Kayseri’de 1953 yılında kurulan ve binlerce kişinin çalıştığı Orta Anadolu Mensucat Fabrikası, 12 Ekim itibari ile tamamen kapandı. Kayseri’nin sanayi devlerinden olan ve 73 yıldır ihracat yapan Orta Anadolu’nun kapanması vatandaşları şaşırtırken, Teksif Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Canbaz, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kulislerde kapanma iddiasının yer aldığı zamanlarda Kayseri protokolünün de konu hakkında çalışmalarını yürüttüğü öğrenildi.
Görüşmeler Haziran ayında başladı
Yavuz Canbaz, Haziran ayında Orta Anadolu’nun kapanma ihtimaline karşın şehrin önde gelen siyasi isimleri ile bir araya geldiğini, konu hakkında görüşmeler sağladığını belirtti. Yavuz Canbaz, dosya hazırlayarak Orta Anadolu Mensucat Fabrikası’nın kapanmaması için kimlerle görüştüğünü de açıkladı.
Orta Anadolu için kimlerle görüşüldü
Teksif Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Canbaz, hazırladığı dosya ile Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Önceki dönem Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Milletvekilleri, Bakan Yardımcıları, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türk-İş Genel Başkanı ile görüşme sağladığını duyurdu. Gidemediği siyasi parti ve kurumlar ile ilgili de özür dileyen Yavuz Canbaz, herkesin bu konu hakkında yardımcı olacağını söylediğini belirtti.
Vekillerin isimlerini tek tek açıkladı
Özellikle MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’a teşekkür eden Canbaz, konuyu Meclis’e kadar taşıdığını ifade etti. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar’ın ve Dursun Ataş’ın kapanma sürecinde sürekli ilgilendiğini ifade eden Canbaz, kritik süreçte karardan dönülmesi için hep umut olduğunu da vurguladı.

