Kayseri'de deprem! Bu kez Yahyalı sallandı
Kandilli Rasathanesi Kayseri'de yaşanan depremi açıkladı. Yahyalı'da kaydedilen sarsıntının büyüklüğü de belli oldu.
Kayseri’de deprem hareketliliği devam ediyor. Pınarbaşı’nda devam eden sarsıntılara bu kez Yahyalı eklendi. Kandilli Rasathanesi tarafından 2.5 büyüklüğünde deprem olduğu açıklandı.
Yahyalı’da deprem
Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde saat 11.11’de deprem yaşandığı açıklandı. Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan bilgilendirmede depremin Kapuzbaşı Mahallesi’nde 2.5 büyüklüğünde ve 3.5 kilometre derinliğinde olduğu açıklandı.
Öncesinde Saimbeyli sallandı
Diğer yandan dikkat çeken detaylardan biri de Yahyalı depreminin öncesinde Adana’nın Saimbeyli ilçesinde de sarsıntı yaşanması oldu. Kayseri’ye 105 kilometre ötede kaydedilen sarsıntının 3.5 büyüklüğünde olduğu da öğrenilmişti.
Kayseri’de deprem fırtınası devam ediyor
Kayseri’de küçük depremler devam ediyor. Haziran ayında Pınarbaşı’da başlayan depremler vatandaşları endişelendirirken, 23 günde 239 sarsıntı kaydedildi.
