Kayseri'de çocukları koruma operasyonu: 50 gözaltı

İçlerinde Kayseri'nin de yer aldığı 20 ilde 'Sibergöz-25' operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlarda 50 şüpheli şahıs göz altına alındı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Kayseri'de çocukları koruma operasyonu: 50 gözaltı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İçlerinde Kayseri'nin de yer aldığı 20 ilde 'Sibergöz-25' operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlarda çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi suçlarına yönelik 50 şüpheli şahıs yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından Yalova, İzmir, Sivas ve Samsun merkezli  ilde nitelikli dolandırıcılık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi suçlarına yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen 'Sibergöz-25' operasyonlarında 50 şüpheli şahıs yakalandığını paylaştı.

Kayseri'de çocukları koruma operasyonu: 50 gözaltı

Bakan Yerlikaya, Başsavcılıklarımız, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığımız (MASAK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan çalışmalar sonucu; Yalova, İzmir, Sivas ve Samsun merkezli Kayseri, Mersin, Adana, İstanbul, Hatay, Batman, Mardin, Konya, Malatya, Siirt, Denizli, Gaziantep, Burdur, Bursa, Muğla ve Balıkesir’de eş zamanlı olarak düzenlenen “SİBERGÖZ-25” operasyonları düzenlendi. 

Yalova merkezli Kayseri, Mersin, Adana, İstanbul, Hatay, Batman, Mardin, Konya, Malatya ve Siirt’te düzenlenen operasyonlarda;  Sosyal medya platformları üzerinden “Forex Yatırım ve Yüksek Kazanç Vaadiyle Yatırım” paylaşımları üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan para talep etmek suretiyle 400.000 TL haksız kazanç sağlayarak, nitelikli dolandırıcılık suçunu işledikleri tespit edilen 16 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda çok miktarda Türk lirası ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.