Kayseri'de bir kişi ölmüştü! Yeni gelişme, artık 51 dakika sürmeyecek

Kayseri'de 2 katlı evde çıkan yangın sonrası 4 çocuk annesi hayatını kaybetmişti. Yaşanan acı olaydan 2 yıl sonra beklenen adım atılıyor. Artık 51 dakika sürmeyecek.

Kayseri'nin Akkışla ilçesinde 2024 yılında meydana gelen olayda bir anne hayatını kaybetmişti. İlçeye bağlı Şen Mahallesi’nde iki katlı evde çıkan yangında 4 çocuk annesi Fatma Yüce hayata veda etti. İlçede yıllardır vatandaşlar tarafından bu yönde sıkıntılar gündeme getirilmiş, ancak çözüm için beklenen adımlar bir türlü atılmamıştı. 

Kayseri'de bir kişi ölmüştü! Yeni gelişme, artık 51 dakika sürmeyecek

Aracın gelmesi 51 dakika sürüyor!

Konu bir kez daha gündeme getirildi. Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun, Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında ilçede yaşanan soruna dikkat çekerek, ‘2023 yılında müracaat etmiştik. İlçemizde bir hanım kardeşimiz vefat etti. Aslında bizim binaya ihtiyacımız yok. İşletme kooperatifimizin yanında bir bina var, orası boş duruyor. Bu konuda bizim orada itfaiye aracı yok. Çiftlik merkezde var, anlıyoruz, ama oradan gelmesi 51 dakika sürüyor. Yaz geldi, bu yönde önlem alınması gerekiyor’ ifadelerini kullandı.

Kayseri'de bir kişi ölmüştü! Yeni gelişme, artık 51 dakika sürmeyecek

‘Mevcut araçlardan verelim, yoksa yenisini alalım’

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da Dursun’a hak vererek, ‘Mevcut araçlardan verelim, olmazsa da yenisini alalım. Haklısınız o konuda’ yanıtını verdi.

Kayseri'de bir kişi ölmüştü! Yeni gelişme, artık 51 dakika sürmeyecek

‘Seçim vaatlerimiz arasındaydı! Hayırlı olsun’

Akkışla Belediye Başkanı Mustafa Dursun, yaşanan kayıplara dikkat çekti ve bu yönde yaşanan yeni gelişmeyi ‘İlçemize hayırlı olsun’ diyerek duyurdu. 

Kayseri'de bir kişi ölmüştü! Yeni gelişme, artık 51 dakika sürmeyecek

AK Partili Başkan Memduh Büyükkılıç'a da teşekkür eden CHP'li Akkışla Belediye Başkanı Dursun, ‘08.06.2026 tarihinde gerçekleşen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme getirdiğimiz ilçemizin yıllardır süre gelen en büyük sorunlarından biri olan İtfaiye aracı ve ekibinin olmamasından dolayı gerek can kayıpları gerek mal kaybına neden olmuştur. Göreve geldiğimizde seçim vaatlerimizden biri olan itfaiye aracını ve ekibini ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu doğrultuda bizlere desteğini esirgemeyen başta Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Memduh Büyükkılıç ve ekibine ilçem ayrı ayrı teşekkür ediyorum’ dedi.

Kayseri'de bir kişi ölmüştü! Yeni gelişme, artık 51 dakika sürmeyecek