Kayseri'de binlerce kişinin kullandığı caminin kaderi değişiyor!
Kayseri'de dikkat çeken çalışma başlıyor. Vatandaşların yıllardır kullandığı camide yenileme çalışmaları başlıyor.
Kocasinan Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan Eski Sanayi Merkez Camii’nin vatandaşlara daha konforlu ve modern şartlarda hizmet verebilmesi amacıyla WC ve abdesthane tadilat çalışması için ihaleye çıkıyor. Belediye tarafından hazırlanan ihale ilanına göre, caminin kullanım alanlarında yapılacak yenileme çalışmaları için teklifler elektronik ortamda alınacak.
Eski Sanayi Merkez Camii’nde kapsamlı tadilat yapılacak
Kocasinan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek ihale kapsamında, Eski Sanayi Merkez Camii’nin WC ve abdesthane bölümlerinde yenileme çalışmaları yapılacak.
İş kapsamında yaklaşık 250 metrekarelik alanda 40x40 santimetre ölçülerinde, birinci kalite, renkli ve sırlı porselen karo ile döşeme kaplaması yapılması planlanıyor. Çalışmaların, yer tesliminin ardından 45 takvim günü içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
İhale 18 Eylül’de
Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihale, 18 Eylül 2026 Cuma günü saat 10.30’da Kocasinan Belediyesi İhale Salonu’nda gerçekleştirilecek.
45 günde tamamlanacak
İhale kapsamında yüklenici firma ile sözleşme imzalanmasının ardından 10 gün içinde yer teslimi yapılacak ve çalışmalar başlayacak.
Tadilat işinin tamamlanması için yükleniciye 45 günlük süre verilecek.
Benzer iş deneyimi şartı aranacak
İhalede isteklilerin mesleki ve teknik yeterliliklerini gösteren iş deneyim belgeleri değerlendirilecek. Son 15 yıl içerisinde, ihale konusu işe veya benzer işlere ilişkin olarak teklif bedelinin en az yüzde 50’si oranında iş deneyimi bulunması şartı getirildi.
Benzer iş kapsamında, Yapım İşlerinde Benzer İş Grupları Tebliği’nde yer alan B Üstyapı III. Grup Bina İşleri veya bu gruplara ait onarım işleri kabul edilecek.
İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, yalnızca fiyat esasına göre belirlenecek.
Geçici teminat şartı bulunuyor
İhaleye katılacak firmaların, teklif ettikleri bedelin yüzde 3’ünden az olmamak üzere belirleyecekleri tutarda geçici teminat vermeleri gerekiyor. İhalede elektronik eksiltme uygulanmayacak ve verilen tekliflerin geçerlilik süresi 90 gün olacak.
