Kayseri'de başvurular yarın başlıyor! Her ay aile yardımı var

Kayseri'de başvurular yarın başlıyor. Her ay aile yardımı yapılacağı taahhüt edildi. Peki kaç kişi bu imkandan yararlanabilecek, aranan şartlar neler? Başvuru ne zaman, nereye, saat kaçta yapılacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de başvurular yarın başlıyor! Her ay aile yardımı var
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'de son bir yılda ortaya çıkan işsizlik rakamları akıllarda soru işaretleri bırakırken, bazı firmalar da işçi alımıyla dikkat çekiyor. Kanayan yara işsizliği önlemek için harekete geçen firmalardan biri de Çetinkaya Mensucat. Firma fabrikada görevlendirilmek üzere 150 kişilik alım yapacak. 

Hangi imkanlar sunuluyor?

Firma tarafından işçilere 3 aylık çalışma süresini tamamlamaları halinde bazı imkanlar da sunuluyor.  Örneğin çalışma süresini tamamlayanlara asgari ücret artı yüzde 5 oranında ücret zammı veriliyor. Organize Sanayi Bölgesi, 6’ncı Cadde’de faaliyet gösteren firma ayrıca istihdam edeceği işçilere her ay 6 günlük ikramiye ücreti, her ay 150 TL aile yardımı, ramazan ayında alışveriş çeki ve evlenme yardımı, doğum yardımı, ölüm yardımı, sünnet yardımı, tahsil yardımı, yıllık izin yol ücreti, bayram harçlığı, yemek, servis imkanı sunduğunu da duyurdu. 

Kayseri'de başvurular yarın başlıyor! Her ay aile yardımı var

Hangi alanda işçi alımı yapılacak?

Aranan şartlar şu şekilde; İlkokul mezunu, 18-50 yaş arasında vardiyalı sistemde çalışabilecek, erkek adaylar için askerli şartı bulunmamaktadır, iplik eğirme operatörü mesleğinde vasıflı vasıfsız kadın -erkek 150 kişilik işçi alımı yapılacak. Firma, TOKİ, Erkiler, Mimsin, Talas'a servis olmadığını da belirtti.

Kayseri'de başvurular yarın başlıyor! Her ay aile yardımı var

Başvurular ne zaman başlıyor?

Diğer yandan 6 Haziran 2024 Perşembe günü Kayseri İŞKUR binasında alımla ilgili olarak saat 14:00'te toplu görüşme yapılacağı ifade edildi. 

Çetinkaya Mensucat hakkında (Kaynak firma)

1943 yılında Kayseri'nin Hacılar ilçesinde tekstil sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Çetinkaya ailesi, 1949 yılında Kayseri merkeze gelerek birçok Anadolu şehrine tekstil ürünleri pazarlamıştır. 1968 yılında İstanbul'a giderek Sultanhamam piyasasında manifatura iş yeri açmış ve ticareti Türkiye geneline yaymıştır. 1977 yılında grup şirketler kurarak sanayiye ilk adımı atmıştır. 1988 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde Ring ve Open-End tesislerini tamalayarak üretime başlamıştır. Yatırım ve yeniliklere devam ederek 1996 ve 1997 yıllarında iki tane daha ring tesisi kurarak Anadolu'nun en büyük iplik üretim fabrikası arasına girerek entegre tesis olma yolunda adımlar atarak örgü ve dokuma işletmelerini kurmuştur.

Babası ile birlikte küçük yaşlarda çalışmaya başlayan Çetinkaya Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Ahmet Çetinkaya, babasından aldığı bayrağı daha ileriye götürerek 2007 yılında Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde Open-End tesisini kurdu. Yatırımlarına ara vermeden 2013 yılında Niğde Organize Sanayi Bölgesinde Ring Compak tesisini kurdu. 2014 yılında Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde Ring Compak tesisi kurarak yatırımlarına devam etti. Toplam 161.568 iğ Ring Karde ve Penye, 8.736 Rotor Open-End, 108 örgü makinesi ve 96 dokuma tezgahı ile ürün çeşitliliği ve üretim kapasitesini arttırarak; dinamik, müşteri odaklı çalışanları ve son teknolojiye sahip makineleri ile sektörün lokomotif firması haline getirmiştir.

Kayseri'de başvurular yarın başlıyor! Her ay aile yardımı var