Kayseri'de AK Parti'den İYİ Parti'ye geçen belediyenin borcu belli oldu

Kayseri'de 31 Mart yerel seçimlerinin ardından AK Parti'den İYİ Parti'ye geçen o belediyenin de borcu belli oldu. Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de AK Parti'den İYİ Parti'ye geçen belediyenin borcu belli oldu
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Tomarza ilçesi 31 Martta yapılan Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından AK Parti’den İYİ Parti’ye geçti. İki aydır başkanlık koltuğuna oturan Osman Koç, çalışmalarını sürdürürken Haziran Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. 

Meclis toplantısında Tomarza Belediyesi Mali İşler Müdürü Ahmet Özcan tarafından belediyenin borçları da açıklandı. Belediyenin borcunun 74 milyon 174 bin 657 TL olduğunu söyleyen Özcan borçları şöyle sıraladı; 

“31 Mart 2024 tarihi itibariyle güncel borç durumumuz;  Güncel mali hesabında üçüncü şahıslara ve firmalara 21 milyon 219 bin 575 lira, muhasebeleştirilmemiş giderler olarak 14 milyon 993 bin 906 lira,  sözleşmesi bir önceki dönemde imzalanmış ancak teslim süresi devam eden taahhütlerden dolayı 3 milyon lira, yapılandırılmış vergi ve sigorta emekli sandığı 2 milyon 506 bin 363 lira, İller Bankasından 7 ayrı krediye 14 milyon 255 bin 871 lira, emekliliği gelen 10 tane işçimi,z var bunların 10 milyon lira kıdem tazminatı, belediyemiz şirketi Tomarza İmar A.Ş. ve Mal Müdürlüğüne 8 milyon 200 bin lira yani toplam Tomarza Belediyesi ve belediye şirketimizin 74 milyon 174 bin 657 TL borcu var.”

Özcan, tarafından açıklanan borçların ardından konuşan Başkan Koç, borçların kimlere olduğunu merak edenlerin Özcan’dan bilgiler almasında herhangi bir mahsur olmadığını söyledi. Koç, “Her şey şeffaf olsun. Benim derdim eskiyle ilgili bir çekişmemiz olmasın biz önümüze bakalım.” diye konuştu.