Kayseri'de acılı aile adalet istiyor!

Sarıoğlan ilçesinde 1 Haziran 2023 tarihinde öldürülen Ümmet Dulaz'ın ailesi Kayseri Adliyesi önünde adalet çağrısında bulundu. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de acılı aile adalet istiyor!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sarıoğlan ilçesinde 1 Haziran 2023 tarihinde öldürülen Ümmet Dulaz'ın ailesi Kayseri Adliyesi önünde karar davası sonrası açıklamalarda bulundular. Bugün Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanıklar G.Ş. ve A.Ş. 'Kasten öldürme' suçundan 14 yıl 7 ay hapis cezası ile cezalandırıldılar.

Maktul Ümmet Dulaz'ın ailesi duruşma sonrası Kayseri Adliyesi önünde Kayseri Olay Gazetesine özel açıklamalarda bulundular.

Kayseri'de acılı aile adalet istiyor!

Ümmet Dulaz'ın abisi Seyfettin Dulaz: "Biz Sarıoğlan ilçesinde tarım işçisiydik. Kardeşimi öldürenler bizi o gece köylerine çağırdılar. Biz köye gittiğimizde pusu ile karşılaştık. Kardeşimi silahla vurarak öldürdü. Benim kardeşim sağlıkçıydı bu yıl mezun olmuştu. Adaletin sanıklara verdiği ceza sadece 14 yıl. Neymiş? Sabıkası yokmuş. Benim kardeşimin de sabıkası yoktu. Benim kardeşim 20 yaşında bir gençti, masumdu, elinde hiçbir silah yoktu. Karşı taraf eski bir polis olmasına rağmen, buradan bütün polislerimize de özür diliyorum. Onu nasıl polis yapmışlar bilmiyorum. Bir polis olmasına rağmen ölümcül yeri bildiği halde kardeşimi sağ taraftan vurarak öldürdü. Adalet istiyoruz. Bir insanın canına kıymak bu kadar kolay olmamalı. Bir insanın canına kast etmek 14 yıl olmamalı. Benim kardeşim Adana Balcalı Üniversitesinde Paramedik bölümündeydi bu yıl mezun oldu ve harcını yatırmıştı doktorluk sınavına girecekti. Kardeşim anneme söz vermişti. Doktor olunca dizlerinden annemi ameliyat edecekti. Mahkemede annelerinin babalarının yaşlı olduğundan bakacak kimsenin olmadığından bahsediyorlar. Benim 4 tane bacım var hepsi evli, ben evliyim benim annem de bakıma muhtaç bir insan kardeşim bakacaktı anneme. Şuan mezarlıkta ve gelmiyor, yatalak olmuş resmen" dedi.

Kayseri'de acılı aile adalet istiyor!

Abla Gülbahar Kirbitçi: "Biz 8 kardeştik Ümmet okusun diye gecemizi gündüzümüze kattık, tarlalarda çalıştık tek isteğimiz kardeşimizin okumasıydı. O bizim profesörümüzdü. Geçen sene tam bugün deprem günü beni aradı ben küçücük çocuğuma rağmen gittim kardeşimi o deprem bölgesinden alıp getirdim. Kardeşimin bana o zaman nasıl sarıldığını hiçbir zaman unutmuyorum. Beni kurtar abla deyişini, helallik isteyişini hiçbir zaman unutmuyorum. Bugün 6 Şubat depremzedelerin günü ama ben kardeşimi sadece hatırlıyorum. Bu kadar ucuz olmamalı 14 yıl olmamalı" dedi.

Kayseri'de acılı aile adalet istiyor!

Baba Mehmet Dulaz: "Oğlumu vuranlar malına, mülküne, paralarına güveniyorlar. Biz tarım işçisiyiz. Yevmiye usulü çalışıyoruz. Param olmadığı için Şanlıurfa’dan buraya zor geliyorum. Parayı zor buluyorum. Benim oğlumu bilerek pusuya düşürerek öldürdüler benim doktor oğlumu. Bütün gücümle çalıştım oğlumu Adana Balcalı’da sağlıkta yetiştirdim. Oğlum doktor olacaktı. Oğlumu elimden aldılar. Paralarına güveniyorlar. Bize karşı 4 avukat tutmuşlar. Böyle adalet olmaz. Adalet istiyorum. 14 yıl az gelir bunlara" dedi.

Abla Hacer Altun: "Benim kardeşim doktor olmak istiyordu. Annesini tedavi etmek istiyordu. Annesi engelli. Benim kardeşimi silahla öldürdüler. Adalet istiyoruz" dedi.