Kayseri'de 8 bin 96 kişi yararlanıyor! Peki ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?

Evde Sağlık Hizmeti sunumu yönetmeliği ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yeni yönetmelikle evde sağlık hizmet sunumunda eczacılar için istihdam alanı açıldı. Kayseri'de 8 bin 96 kişi evde bakım hizmetinden yararlanıyor! Peki, kentte ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de 8 bin 96 kişi yararlanıyor! Peki ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Evde Sağlık Hizmeti sunumu yönetmeliği ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.  Yeni yönetmelikle evde sağlık hizmet sunumunda eczacılar için istihdam alanı açıldı. 
Kayseri Eczacılar Odası yeni yönetmeliğe dikkat çekerek, evde sağlık hizmeti sunumu ekiplerinde eczacının da mutlaka bulunması gerektiğini belirtiyor. Uygulamanın Kayseri’de hayata geçip geçmeyeceği merak ediliyor. Diğer yandan Kayseri’de 2023 yılı Mayıs ayı itibariyle 8 bin 96 kişinin evde bakım hizmetinden yararlanıyor.  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri, Kayseri’de 2023'ün ilk 5 ayında vatandaşlara 138 milyon 242 bin 493 TL evde bakım ücreti ödendiğini ifade ediyor. 
Kayseri'de 8 bin 96 kişi yararlanıyor! Peki ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?
EVDE SAĞLIK HİZMETİ SUNUMU YÖNETMELİĞİ DEĞİŞİKLİĞİ NEYİ İÇERİYOR?
Evde Sağlık Hizmetleri Sunumuna yönelik olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılında bir Yönetmelik yayımlanmıştı. Yönetmelik kapsamında, eczacının da yer almasını sağlamak amacıyla, Türk Eczacılar Birliği tarafından çok sayıda görüşme gerçekleştirildi. Eczacı istihdamının artırılmasına yönelik olarak, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ile gerçekleştirilen görüşmelerde, evde bakım hizmeti sunumunda eczacının yer almasının gerektiği talep edilmişti. 
Kayseri'de 8 bin 96 kişi yararlanıyor! Peki ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?
KAYSERİ ECZACI ODASI: BU KONUDA GEREKLİ GÖREVLENDİRMELER VE ATAMALAR YAPILMALI
Bu konuda Birliğin yaptığı görüşmelere yönelik olarak evde sağlık hizmeti sunumu ekiplerinde eczacının da görevlendirilmesi talebine yönelik olarak, şu açıklama yapıldı: Cumhurbaşkanlığı Kalkınma Ajansı tarafından 12. Kalkınma Planı’nın hazırlık sürecinde ilettiğimiz, hazırlık raporuna geçen önerilerimiz ve görüşlerimiz de, akılcı ilaç kullanımının desteklenmesi ve evde bakım hizmetlerinde eczacı istihdamının sağlanmasına yönelik olmuştur.
Kayseri'de 8 bin 96 kişi yararlanıyor! Peki ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?
Bugün, 02.06.2023 tarih ve 32209 sayılı Resmi Gazete’de, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından, Evde Sağlık Hizmeti Sunumu Yönetmeliği yayımlanmıştır. 2015 yılında yayımlanan Yönetmelik ile bugün yayımlanan Yönetmelik için hazırlanan karşılaştırmalı tabloda da görüleceği gibi, yeni yönetmelikle, evde sağlık hizmet sunumunda, eczacılar için bir istihdam alanı açılmıştır.
Özellikle polifarmasi hastalarının çoğunluklu olduğu, evde bakıma ihtiyacı bulunan hasta gruplarında ilaç tedavi süreçlerinin etkinliğinin arttırılabilmesi için Evde Sağlık Hizmeti Sunumu ekiplerinde eczacının mutlaka bulunması gerektiğini vurguluyoruz; bu konuda gerekli görevlendirmelerin ve atamaların yapılması amacıyla, Türk Eczacıları Birliği olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Kayseri'de 8 bin 96 kişi yararlanıyor! Peki ekibe Eczacılar da dahil edilecek mi?Yeni yönetmelikle birlikte ortaya çıkan bu durumun ardından Kayseri’de, ilerleyen süreçte evde bakın ekipleri içerisinde eczacının yer alıp almayacağı merak ediliyor.