Kayseri'de 5 can almıştı! 'İnsandan insana da bulaşabiliyor'

Kayseri'de geçtiğimiz sene 5 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan, kene yaz ayları ile geri döndü. Kayseri'nin çevre illerinde 2026 yılında can kaybı yaşatan kene virüsünün insandan insana geçebileceği belirtildi.

TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de geçtiğimiz sene 5 kişi kene yüzünden hayatını kaybederken, çevre illerde ölümler de hızlandı. Özellikle kırsal ilçelerde kaydedilen kene ısırmalarının ardından, Kayseri’de bu yıl ölümle sonuçlanan bir vakanın olmadığı biliniyor. Kayseri’nin çevre illerinde 5 kişi canından olurken, uzman isimden dikkat çeken uyarılar geldi.

Kayseri’de 5 kişi hayatını kaybetti

Geçtiğimiz sene Kayseri’nin Tomarza ve Pınarbaşı ilçelerinde arka arkaya acı haberler geldi. 31 yaşındaki Hacı Mehmet Eker, 39 yaşındaki İlknur Ekinci, 65 yaşındaki Ali Şimşek, Ulviye Torun ve Cengiz Karakaya kene yüzünden vefat etti.

Kayseri'de 5 can almıştı! 'İnsandan insana da bulaşabiliyor'

2026’da çevre illere dikkat

Yaz aylarının gelmesi ile şimdilerde yeniden kene vakalarının arttığı görüldü. Kayseri’nin çevresinde artan vakaların ardından vatandaşlara da sık sık uyarı yapılırken, son olarak Yozgat’ta 15 yaşındaki çocuk kene yüzünden hayatını kaybetti. 2026 yılında Sivas’ta 4, Yozgat’ta 1 ve Tokat’ta da 1 kişi kene nedeni ile vefat etti.

Kayseri'de 5 can almıştı! 'İnsandan insana da bulaşabiliyor'

‘İnsandan insana da bulaşabiliyor’

Diğer yandan uzman isimden vatandaşlara kene uyarısı yapıldı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Çetin, virüsün yalnızca kene yoluyla değil, insandan insana da bulaşabildiğini, bu durumun da bilimsel olarak tespit edildiğini açıkladı. İlhan Çetin, "Kene özellikle kulak arkası, saç dipleri, bacak araları ve koltuk alanları gibi gizli alanlarda tutunduğu için insanları fark etmeden tutup bırakmış olabilir” diyerek fark edilmeme durumunun da yaygın olduğunu belirtti.