Kayseri'de 2 gündür yaşanan 14 deprem ne anlama geliyor ?

Kayseri'de son 2 günde meydana gelen toplam 14 deprem, Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen tarafından 'tetiklenmiş artçı depremler' olarak değerlendirildi. Sarız ilçesinde yoğunlaşan depremlerin Sarız fayında büyük bir depremin habercisi olup olamayacağı merak ediliyor. İşte Kayseri Olay haber merkezi olarak hazırladığımız Kayseri son dakika haberi…

Kayseri'de 2 gündür yaşanan 14 deprem ne anlama geliyor ?

Kayseri’de 2 gündür 5’i dün 9’u bugün meydana gelen toplam 14 deprem ne anlama geliyor?
Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri eski İl Temsilcisi Adnan Evsen, Sarız’da yoğunlaşan depremlerin Sarız fayında büyük bir depremin habercisi olup olamayacağı ile ilgili açıklama yaptı.
Kahramanmaraş depremleri sonrasında yaşanan ve Kahramanmaraş’a sınır olan ilçemiz Sarız’da meydana gelen depremleri haber merkezimize yorumlayan Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, “Tetiklenmiş artçı depremler” olarak nitelediği, Kayseri’nin Sarız, Pınarbaşı ve Yahyalı ilçelerinde meydana gelen küçük çaplı depremlerle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden de şu açıklamayı yaptı:

"SARIZ'DA YOĞUNLAŞAN DEPREMLER SARIZ FAYINDA BÜYÜK DEPREM HABERCİSİ Mİ?
Son iki günde #Sarız ilçesinde  (#Kayseri) 14 #deprem olmuştur. En büyüğü  2.1 Mw olan depremler büyük bir depremin habercisi değildir. Diğer fayları da tetiklemez. Binalarda herhangi bir hasar oluşturmaz."