Kayseri'de 17 okul ağır hasar aldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Kayseri'de hasar gören okullar konusunda son durum ne? Kentte 17 okul binasının ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı. Peki bu okullar ne oldu, konuyla ilgili ne yapılacak? Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'de 17 okul ağır hasar aldı!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketi sonrası Kayseri’de de hasar gören okullarda son durum ne? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, MHP Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir’in sorusu üzerine Valilik’ten aldığı bilgiyi paylaştı. 

Kayseri'de 17 okul ağır hasar aldı!

17 OKUL AĞIR HASAR ALDI!
Özhaseki, depremler sonrası Kayseri’de 17 okulun ağır hasar aldığını belirterek, 8 tanesinde yıkım çalışmalarının tamamlandığını ve 3’ünde de güçlendirme çalışması yapıldığını belirtti.
ÖZHASEKİ: 8 OKULDA YIKIM TAMAMLANDI
Bakan Mehmet Özhaseki, “Kayseri Valiliğince konuya ilişkin olarak, Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ilde toplam 17 okul binasının ağır hasar alarak boşaltıldığı, bu okullardan 3 tanesi için Bakanlığımızca güçlendirme kararı verildiği, ağır hasarlı okullardan 8 tanesinin yıkımının tamamlandığı, diğerlerinin yıkım süreçlerinin devam ediyor” dedi.
10 OKUL BAKANLIĞA TEKLİF EDİLDİ
“Kayseri’de ağır hasarlı okulların yıkımı sonrasında 2 okul yapımının Bakanlığımızca onaylandığı, 4 okulun 2024 Yılı Devlet Yatırım Programına, 10 okulun ise Kayseri İl Yatırım Programına alınmak üzere Bakanlığımıza teklif edildiği” bilgisini de paylaşan Özhaseki, Sarız’daki bir okulla ilgili de detayı paylaştı. 
ÖĞRETMENLER GÜVENLİ KONUTLARA SEVK EDİLDİ
Özhaseki,  “Sarız ilçesi Yeşilkent Şehit Osman Börklüoğlu İlkokulu-Ortaokulu lojmanının ağır hasar aldığı için boşaltıldığı, lojmanda barınan öğretmenlerin ilçe merkezindeki güvenli konutlara sevk edildiği belirtilmiştir” ifadelerini de kullandı.

Kayseri'de 17 okul ağır hasar aldı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Bakan Özhaseki'ye 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası Kayseri'de hasar gören okulların eğitime hazır hale getirilmesine yönelik sorular yöneltmiş ve yanıt istemişti.