Kayseri'de 1 ton dağıtılacak! Hem de ücretsiz
Türkiye'nin severek izlediği ünlü şefler Kayseri'nin tescillenmiş yemeği olan börek aşı çorbasını kendi dokunuşlarıyla pişirerek ücretsiz olarak dağıtacak.
Türkiye’nin severek izlediği Masterchef programını sunan ünlenen şefler, yöresel lezzetler, gastronomi atölyeleri ve yemek yarışmalarının yer alacağı organizasyonda, Kayseri’nin tescilli lezzetlerinden 1 ton börek aşı çorbasını yaparak ücretsiz olarak Kayserili vatandaşların beğenisine sunacak.

Etkinlikte Kayserililerin televizyonda izlediği ünlü şef Somer Sivrioğlu “Yağlama”, Mehmet Yalçınkaya “Tepsi Mantısı”, Hazer Amani ise “Pöç Taco ve Pöçlü Nohutlu Gacer Pilavı” sunumlarıyla etkinlik eşşiz lezzetlerin renkli sunumlara davetiye çıkaracak.
Hangi tarihte başlayacak?
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ ın öncülüğünde kentte dördüncü Kayseri Gastronomi Günleri gerçekleşecek. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilecek etkinlik 22 Ekim başlayarak dört gün boyunca kentte sürecek. Kayseri’nin yöresel tatlarını pişirecek olan şefler dokunuşlarıyla vatandaşların beğenisine sunacak.

Ünlü şefler katılım sağlayacak?
Gastronomi alanında ünlü şefler, Yunus Emre Akor, Asuman Kerkez gibi isimler gerçekleştirilecek paneller, söyleşiler, uygulamalı atölyeler, yemek yarışmaları ve çocuk etkinlikleriyle Kayserililere ve şehri ziyaret eden misafirlere zengin bir program sunulacak.

Yöresel yemek yarışması düzenlenecek?
Etkinlik programında ev hanımlarının katılacağı yöresel yemek yarışması, anne-çocuk yemek yarışması ve özel gereksinimli çocuklara yönelik yarışmalar da yer alacak. Böylece gastronominin birleştirici gücüyle farklı kesimlerin aynı etkinlikte buluşması hedeflenecek.
Gastronomi kültürünü eğlence ve deneyimle birleştiren kapsamlı bir şehir etkinliği 25 Ekim tarihinde sona erecek.

