Kayseri Barosu'nun 100. yılında dikkat çeken buluşma

Kayseri Barosu'nun kuruluşunun ve Türk Medeni Kanunu'nun kabulünün 100. yılı kapsamında düzenlenecek sempozyumda hukuk tarihinin önemli dönüm noktaları ele alınacak.

Hukuk dünyası Kayseri Barosu’nun kuruluşunun ve Türk Medeni Kanunu’nun Kabulünün 100. yılında düzenlenen ortak sempozyumda buluşacak. 
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi ve Kayseri Barosu iş birliğiyle düzenlenecek “T.C. Kayseri Barosu’nun Kuruluşunun ve Türk Medeni Kanunu’nun Kabulünün 100. Yılı Sempozyumu”, 4-5 Haziran 2026 tarihlerinde Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilecek.

Medeni Hukukun gelişimi ve baroların rolü masaya yatırılacak

Sempozyumda, medeni hukukun tarihsel gelişimi, baroların hukuk sistemindeki yeri ve Kayseri Barosu’nun kuruluş süreci akademisyenler ve hukukçuların katılımıyla değerlendirilecek.