Kayseri Barosu'ndan dikkat çeken video!

Kayseri Barosu Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle dikkat çeken bir video yayınladı. Videoda çocuklar sordu, büyükler yanıtladı. Çocuk haklarına dikkat çekilen videoda, 'Çocuk hakkı olmadan insan hakkı olmaz' vurgusu yapıldı. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri Barosu'ndan dikkat çeken video!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk Hakları Günü her yıl kutlanan uluslararası bir gündür. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu tarafından kabul edilen "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme"nin yürürlüğe girdiği tarihi anmak amacıyla kutlanmaktadır.  Sözleşme, çocukların temel haklarını koruma ve geliştirme amacı taşır. Bu sözleşme, çocukların sağlığı, eğitimi, korunması, katılımı ve diğer birçok alanı kapsayan çocuk haklarını belirler. Çocukların yaşam hakkı, eğitim hakkı, sağlık hakkı, oyun ve eğlence hakkı gibi bir dizi temel hakkı içerir. Çocukları cinsel ve ekonomik sömürüden, şiddetten ve ihmal edilmesinden korumayı amaçlar.

Kayseri Barosu'ndan dikkat çeken video!
Kayseri Barosu da bugüne dikkat çekmek için anlamlı bir video paylaştı. Çocuk Hakları Günü’ne özel hazırlanan videoda çocuklar sordu büyükler yanıtladı. Baro’dan yapılan açıklamada, “Hepimiz çocuktuk, her çocuk bir gün yetişkin olacak. Çocuklara haklarını öğretelim, çocuklara haklarını verelim. Unutmayalım ki; çocuk hakkı olmadan insan hakkı olmaz. Çocukların yaşamına hazır bir dünya dileğiyle, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun” ifadeleri kullandı.