Kayseri Ankara 2 saate düşecek! Başkan tarih verdi…

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 25 Eylül Pazartesi günü Olay Türk TV'de yayınlanan Sansürsüz adlı programda Gazeteci Osman Çiftci ve Cem Atakan'ın sorularını yanıtladı. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde.

Kayseri Ankara 2 saate düşecek! Başkan tarih verdi…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yerköy Kayseri hızlı tren hattı ile Kayseri Ankara arası mesafenin 2 saate düşeceği tahmin ediliyor. Sivas Yozgat Ankara hızlı tren hattı Yozgat’ın Yerköy ilçesinden Kayseri’ye kadar gelecek olan bağlantı ile Kayseri’nin de Sivas Yozgat Ankara hattına bağlanması bekleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, Haziran ayında göreve geldiğinde Yerköy Kayseri Hızlı tren hattı ile ilgili açıklama yapmıştı. Bakan yaptığı açıklamada: “Tabii Türkiye'de halen yük ve yolcu taşımacılığının yaklaşık yüzde 80-90'ına yakını da Karayolları üzerinden yapılıyor. Önemli birkaç projeden bahsedecek olursam, Ankara-İzmir hızlı tren hattı, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattı, Bursa'nın hızlı trenle buluşturulması, Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı. Halkalı Havalimanı Metrosu, Kazlıçeşme-Sirkeci raylı sistem hattı. Ankara-İstanbul süper hızlı tren hattı projelerimizi yakından takip edeceğiz.” İfadelerine yer vermişti.Yerköy Kayseri hızlı tren hattında yeni gelişme! Başkan tarih verdi…Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, “Hızlı tren ile ilgili biliyorsunuz ihalesi yapılmıştı, ödeneği ile ilgili imzalar atıldı, kredisi hazır, yer teslimi yapıldı çalışmalar devam ediyor. Altyapı genel müdürlüğünün takip ettiği bir süreç. Kredisi hazır, kamulaştırma çalışmaları devam ediyor, 3’lü konsorsiyum ihaleyi almış hızlı tren muhtemelen 2026’ya yetişir diye konuşuluyor. Hayırlı uğurlu olsun. Bu kararlar alındıktan sonra bir işin başlamaması diye bir şey söz konusu değil. O konu benim konum değil ancak biz bakanlarımızla, milletvekillerimizle, teşkilatımızla, Sayın Cumhurbaşkanımızla hep beraber çalışıyoruz. Her konunun elbette bize ulaştığı kadarıyla bilgisini paylaşırız. Ama bu konu benim yetkimde olan bir şey değil git muhatabına sor demek yakışık almaz. Bildiğimizi paylaşırız, bilmediğimizi de öğrenir gerekli bilgilendirmeyi yaparız.” dedi.Yerköy Kayseri hızlı tren hattında yeni gelişme! Başkan tarih verdi…