Kayseri Adliyesi'nin otopark sorunu gündemde!

Kocasinan Belediyesi şehir genelinde trafik yoğunluğunu azaltmaya ve vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Kocasinan Belediyesi, şehir genelinde trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ile Kayseri Baro Başkanı Murat Tolga Özsoy arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, adliye bölgesindeki otopark kullanımının daha düzenli ve verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Kayseri Adliyesi'nin otopark sorunu!
‘Otopark ihtiyacı her geçen gün artıyor’

Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran her çalışmanın belediyeciliğin önemli bir parçası olduğuna dikkat çekerek, "Bugün Kayseri Baro Başkanımız Murat Tolga Özsoy ile birlikte önemli bir iş birliği protokolünü hayata geçiriyoruz. Şehrimizin büyümesiyle birlikte özellikle kamu kurumlarının yoğun olarak bulunduğu bölgelerde otopark ihtiyacı her geçen gün artıyor. Bizler de Kocasinan Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, şehir trafiğini rahatlatacak ve kamu hizmetlerinin daha verimli yürütülmesini sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz" dedi.

‘Trafik akışını olumsuz etkiliyor’

Adliye çevresinde gün içerisinde binlerce vatandaşın, avukatın ve adliye personelinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar, "Adliye bölgemiz, günün büyük bölümünde yoğun araç hareketliliğinin yaşandığı önemli noktalardan biri. Otopark kaynaklı yaşanan yoğunluk zaman zaman hem trafik akışını olumsuz etkiliyor hem de vatandaşlarımızın işlerini zorlaştırabiliyor. İmzaladığımız bu protokolle belediyemizin işlettiği otoparkın daha planlı kullanılmasını sağlayacağız. Avukatlarımızın ve adliye personelimizin otopark hizmetinden daha etkin yararlanmasıyla birlikte bölgede araç sirkülasyonu daha düzenli hale gelecek. Böylece hem park yeri arayışından kaynaklanan gereksiz trafik yoğunluğu azalacak hem de vatandaşlarımız daha hızlı ve konforlu şekilde işlemlerini gerçekleştirebilecek." İfadelerini kullandı.