Kaşıkçı ailesi müezzin yetiştirmiş

Kaşıkçı ailesi müezzin yetiştirmiş
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha ortaya çıkmayan Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanırken kökeni ile ilgili de ipuçları ortaya çıkıyor. Kaşıkçı ailesinin Kayseri’de Müezzinlik yaptıkları ileri sürülürken Adnan Kaşıkçı’nın babasının ise Kral Abdülaziz İbni Suud'un saray doktoru olduğu biliniyor.

Silah Tüccarı Adnan Kaşıkçı’nın yeğeni olduğu ileri sürülen ve Suudi arabistan Konsolosluğu’na girdikten sonra bir daha haber alınamayan Washington Post gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı olayı’nda yeni ve önemli iddialar ortaya atılıyor. Sözcü gazetesi tarafından gündeme getirilen iddilara göre, Emniyet güçleri; Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaçırıldığı tarih olan 2 Ekim'de saat 15.30 sularında konsolosluk binasından 6 aracın çıkış yaptığını belirledi. Kaşıkçı'nın 6'sı da siyah camlı olan bu araçlarla kaçırılmış olabileceği değerlendiriliyor. Bu araçlardan 2’sinin konsolosun evine gidip 4 saat kaldığı diğer ikinin ise farklı yere gidip akşam saatlerinde döndükleri tespit edildi. Soruşturmaya İstanbul emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra MİT’in de dahil olduğu ifade edildi.

Washington Post gazetesinde sık sık mevcut Suudi Arabistan yönetimini eleştiren ve ülkesinde “ABD’ye yerleşmiş muhalif” diye tanınan Kaşıkçı bir buçuk yıldır ABD’de ikamet ediyordu ve sık sık Türkiye’ye geliyordu. Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Kaşıkçı 2 Ekim salı günü, İstanbul’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne, evlilik işlemlerini yaptırmak amacıyla gitti. Konsolosluk kapısı önünde geri dönmesini bekleyen nişanlısı Hatice Cengiz’e de “Eğer başıma bir şey gelirse yetkilileri ara” dedi. Salı günü saat 13.12’de girdiği binadan mesai bitimine kadar Kaşıkçı çıkmayınca nişanlısı da dediğini yaptı ve arkadaşları ile Türk Arap Medya Derneğini aradı.

KÖKENLERİ KAYSERİ’DE…

Yaşanan bu gelişmeler muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını farklı bir boyuta taşırken Cemal Kaşıkçı ve Kaşıkçı ailesinin kökenleri ile ilgili de bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Suudi Arabistan vatandaşı olan Cemal Kaşıkçı’nın dedeleri Kayseri’de yaşamış. Silah Tüccarı Adnan Kaşıkçı’nın amcalarının 5beş kardeş olduğu ileri sürülürken dört kardeşin Kayseri’de müezzinlik yaptığı aynı zaman da müezzin yetiştirdikleri ifade ediliyor. Adnan Kaşıkçı’nın dört amcasının Kayseri’de kaldığı iddia edilirken babasının ise Suudi arabistan krlaını doktoru olduğu biliniyor. Kaşıkçı ailesinin kökeninin Kayseri olması dikkat çekerken aileden şu ana kadar Kayseri’de yaşayan isim olup olmadığına henüz ulaşılamadı.