Sedat Kılınç, 'Faizler çok yüksek'

Sedat Kılınç, 'Faizler çok yüksek'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç şirketlerinin yeni kampanyaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kısa süreli kampanya başlattıklarını ifade eden Kılınç, “60 ay vadeli sıfır faiz kampanyası yaptık” dedi. Kılınç ayrıca ülke olarak zor bir dönemden geçtiklerini belirterek, “faiz oranları çok yüksek. Merkez bankası’nın faiz oranlarını yükseltmesi yanlış bir uygulamaydı” dedi.

38 Kent Tv’ de yayınlanan Kent gündemi programına katılan Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç hem şirket çalışmaları hakkında hem de ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Sedat Kılınç bu süreçte özellikle imalat sektörünün ayakta kalmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Türkiye Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz oranlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Kılınç, “Merkez Bankası bu faiz artırımı ile yanlış bir uygulama yapmıştır. Açıkladığı oranlar çok yüksek olmuştur. Buda imalat sektörünü zor durumda bırakmıştır” dedi.

Firmalarının çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kılınç, “Türkiye’nin çinde bulunduğu duruma rağmen kısa süreli bir kampanya başlattık. Tüm projelerimiz de 60 ay sıfır faiz ile konut satışı gerçekleştiriyoruz” dedi. Kılınç ayrıca Kayseri’de yaptıkları projelerin yanı sıra İzmir, Bursa, İstanbul ve Ankara’da da yeni proje hazırlığında olduklarını şirketlerini Dünya Markası yapmayı hedeflediklerini ileri sürdü.