Karpuz nasıl seçilmeli?

Bir yaz meyvesi olan ve yazın vaz geçilmezleri arasında ilk sıralarda yer alan karpuz nasıl seçilir? İyi karpuz seçerken nelere dikkat edilmesiyle ilgili haberimiz Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Karpuz nasıl seçilmeli?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlarından büyük ilgi gösterdiği yaz meyvesi olan karpuz seçerken nelere dikkat etmeliyiz. İyi bir karpuz seçiminde sadece karpuza vurmak yeterli bir ölçümüdür? Yoksa dikkat edeceğimiz başka püf noktaları da var mıdır?

Karpuz nasıl seçilmeli?

Karpuz seçerken orta boyda olması iyi bir karpuz için dikkat etmemiz gereken bir kriterdir. Orta boydaki karpuzlar küçük ve büyük boylardaki karpuzlara göre daha iyi çıka olasılığı yüksektir. Bir karpuzun dip renginin sarımsı olması beyaz olanlara göre nasıl çıkacağı hakkında bilge verebilir. Sarımsı olanlar karpuzlar daha iyi çıkar. Kabuk yüzeyinde kahverengi lekesi en çok olanlar ile sap kısmı kuru olanlar tercih edilmelidir. Sap kısmı kuru olan karpuzlar sap kısmı yeşil olanlara göre daha olgun olduğu bilinmektedir. Ve birçok kişinin bildiği vurma yöntemi ise vurduğumuzda tok bir ses gelmesi gerekmektedir.