'Kamu imkanlarından faydalanmadık'

Kayseri 14 Mayıs'ta sandık başına giderek Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi için oyunu kullanmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken milletvekilliği seçimi ile meclise gidecek vekiller belli oldu. Kayseri'de Millet İttifakı milletvekilleri mazbatalarını aldı. Detaylar ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bültenimiz.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Kamu imkanlarından faydalanmadık'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de 14 Mayıs’ta sandık başına gidilmiş ve oylar kullanılmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırken 28. Dönem Milletvekilleri belli olmuştu. Kayseri’de en çok oyu alan Ak Parti 5 milletvekili çıkarırken, MHP 2 vekil, CHP, Saadet, DEVA, Gelecek partilerinin ortak çıkardığı liste 2 vekil, İyi Parti’den de 1 vekil meclise gitti. 
Bugün ise Kayseri’de Millet İttifakı milletvekilleri mazbatalarını almak üzere Kayseri Adliyesi’nde üzere tören düzenlendi. Törende Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve CHP ile girilen ortak listede ikinci sıra yer alan ve meclise giden Mahmut Arıkan’da önemli açıklamalar yaptı. 

'Kamu imkanlarından faydalanmadık'

‘KISA AMA VERİMLİ BİR SÜREÇ YAŞADIK’
Mazbatasını alırken anne babasını ve eşini de yanına alan Arıkan, “Kıymetli annem, kıymetli babam üzerine çok büyük emeği olan, bizi bugünlere getirmekte çok ciddi gayretler gösteren kıymetli büyüklerimi buraya davet ediyorum. Mazbatayı onları anmak istiyorum. Kıymetli eşimi davet ediyorum. Kısa ama verimli bir süreç yaşadık. Biz Kayseri'de siyasete bugüne kadar olan ama biraz eksiğin olduğu düşündüğümüz sevgiyi getirmeye gayret gösterdik. Anlayışı getirmeye gayret gösterdik. Oturup konuşabilmenin zevkini alabilmenin tadını göstermeye gayret gösterdik. Bundan dolayı altı siyasi partimizin Millet İttifakı bileşenler altı siyasi partimizin başta il başkanları olmak üzere kıymetli yönetici kıymetli seçmenlerine ben hassaten teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu. 

'Kamu imkanlarından faydalanmadık'

ŞEHRİMİZ, ÜLKEMİZ KUTUPLAŞMADAN ÇOK YORULDU’
“Şehrimiz, ülkemiz kutuplaşmadan çok yoruldu.” Diyen Arıkan, “Ayrıştırıcı dilden çok yoruldu. Ötekileştirici dilden çok yoruldu. Biz hep şunu söyledik. 9 Nisan'da bismillah deyip yola çıktığımızda hiçbir zaman geren tarafta olmayacağız. Hiçbir zaman birileri germek için mindere çağırdığında o minderde olmayacağımızı ifade ettik. Ve bununla alakalı da güzel bir süreç yönettik. Tüm arkadaşlarımızla beraber. Seçmenlerimiz de bize teveccüh gösterdiler. Üç arkadaşımızı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiler. Ama yirmi arkadaşımızın hepsi de bu görevi yapmaya en layık olan arkadaşlarımızdı. Ben aday olan arkadaşlarımıza da hem İyi Partimizle hem Cumhuriyet Halk Partimiz ‘de aday olan yirmi arkadaşımıza da hassaten teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten sıralamaya bakmadan sıralamaya bakmadan yan yana durarak bir gayret içerisinde olduk. Daha iyi şeyler yapabilirdik. Ama hakikaten zor şartlarda mücadele verdik. Şehir büyük.” İfadelerini kullandı.

‘ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ HAYALİMDİ’
Kamu imkanlarından faydalanmadıklarını söyleyen Arıkan, “Kamu imkanlarından faydalanmadık. Tamamıyla yüzde yüz bizlerin, sizlerin helal parasıyla siyaset yaptık. Hiçbir zaman kamu imkanına, haram kaynaklara elimizi uzatmama noktasında gayret gösterdik. Ben bundan dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tabii çocukluğumdan beri bir hayalim vardı. Çocukluktan beri siyasetin içerisindeyiz. Kıymetli babam Refah Partisi'nde il başkanlıkları yaptı. Belediye başkan adaylıkları yaptı. Ve biz hep öğrettiği şey, bu memleket için hizmet etmemiz gerektiğini, doğduğumuz, büyüdüğümüz, ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz şehrimize hizmet etmemiz noktasında hep nasihatlerde bulundu. Bugüne kadar farklı kulvarlarda şehrimize hizmet ettik. Bugünden sonra da bu şehrin vekili hizmet edeceğiz, gayret göstereceğiz.” dedi.