Kamu personel alacak! Başvurular bugün başlıyor

Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuya personel alımı yapılacağı ve tercih aşamasının bugün başlayacağını duyurdu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bültenimizde...

Kamu personel alacak! Başvurular bugün başlıyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kamuya Engelli Memur personel alımı için müjde geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada ÖSYM üzerinden 2024 EKPSS tercih kılavuzu ile 2 bin 392 personel alımı yapılacağı ve tercih aşamasının bugün başlayacağını duyurdu. 

Adaylar tercih işlemlerini 10-19 Ocak tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapabilecek. Tercihlerin ardından atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemi ile gerçekleştirilecek. 

Kamu 2 bin 392 personel alacak! Başvurular bugün başlıyor

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan “Protokol” hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi adımlarından oluşan sınav sistemidir.

2024 yılı bütçesi görüşmeleri ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yeni yılda yapılacak atamalarla ilgili konuşmuştu.  Göktaş, "Yeni yıl ile 2 bin 392 engelli vatandaşımızın atamasını daha gerçekleştireceğimizin müjdesini paylaşmak isterim. Böylece bu yıl kamuda 4 bin 715 engelli vatandaşımızın istihdamını sağlamış olacağız." ifadelerini kullanmıştı.